Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ima i dozvolu vlade

VIDEO: Taksist koji vozi samo unatrag

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Indijski taksist, Harpreet Dev postao je zvijezda u rodnom gradu, jer već pet godina svoj automobil vozi u rikverc.

Harpreeta Deva 30-godišnjeg Indijca vještine vožnje automobila unatrag proslavile su u njegovoj zemlji, ali i šire. Vlada mu je čak izdala posebnu dozvolu kojojm mu dopušta takvu vožnju. Njegova strast za vožnju u rikverc započela je kada se jedne noći 2003. godine vraćao s proslave, a njegov se auto pokvario i mogao je voziti samo u rikverc. Tada je odlučio da će na svoj Fiat Padmini bojom napisti ‘Back Gear Champion’, i redizajnirati upravljačku kutiju kako bi imao četiri brzine dok vozi u rikverc. Sada tako može voziti brzinom od 80 kilometara na sat. ‘Nakon pet godina prakse, usavršio sam umjetnost vožnje u natrag’, rekao je te dodao da poduzima sve mjere opreza kako bi zaštitio sebe i ostale vozače na cesti.

Pročitajte i ovo Taksi u Dubrovniku - 1 Problem velikih gužvi Dubrovnik kreće u obračun s prometnim kaosom: Novim rješenjem nisu svi zadovoljni Ogrebali mu auto i ukrali tablice "treba te biti sram" VIDEO Amerikanac koji je zavolio Balkan u Zagrebu doživio šok: "Vjerovao sam da je Hrvatska bolja od toga"

'Često povraćam'

Ali ova, u neku ruku, bizarna praksa ima i nuspojave - neobičnog je vozača počeo boljeti vrat te ima probleme s kralješnicom. ‘Osjećam bolove u vratu, a u posljednje vrijeme često povraćam. Imam ozbiljne probleme s kralješnicom zbog brze vožnje untarag’, rekao je Dev i napomenuo da je sve to vrijedno vožnje u rikverc. Pokušao je srušiti svijetsku rekord u vožnji unatrag, nakon što je otkrio da je to uspjelo Britancu Johnu Smithu. ‘Na žalost, to nisam ostvario, jer za Guinnesovu knjigu rekorda treba video snimka cijele vožnje, a ja to nisam u mogućnosti snimiti’, rekao je Dev.

Vožnju u rikverc Harpreeta Deva možete pogledati u priloženom videu.

 

Biste li i vi uz ove nuspojave stalno vozili u rikverc?

  • Da, ako dobijem dozvolu
  • Ne, ni u ludilu
  • Stalno to radim

Ukupno glasova:

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene