Obavijesti Video Pretražite Navigacija
A žrtve mogu biti svi!

VIDEO Okrutno: Silovanje na mjestu gdje ga najmanje očekujete

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Jedna od najpopularnijih serija igrica ikad, 'Grand Theft Auto', postala je poznata po tome što igrači imaju na raspolaganju bogatu paletu kaznenih djela - od pljački do ubojstava. No, to sve očito nekima nije dovoljno okrutno pa su se poigrali s kodom igrice te dodali još jedno kazneno djelo - silovanje.

U ovom uznemirujućem novom trendu zaljubljenici u igricu 'Grand Theft Auto V' virtualno siluju avatare koje kontroliraju ostali igrači u online igrici. A nakon toga na YouTube-u objave video kao dokaz svog 'uspjeha'.

Ovi virtualni silovatelji su izmijenili kod igrice kako bi mogli činiti stvari koje im inače nisu dopuštene. Izaberu golog ili polugolog muškarca za svoj karakter, 'zaključaju' ga za drugog igrača i 'siluju', piše Huffington Post.

Jedan od igrača, imena 'mrerikmattila', opisuje iskustvo žrtve silovanja.

VIDEO Najnovija igrica: Probajte se NE navući!

'Ne možete ga ubiti i apsolutno ništa napraviti po tom pitanju. A najgore od svega je što kad silovanje završi onda ste 'zaključani' u plesu oko šipke', tvrdi 'mrerikmattila'.

Rockstar Games, koji je objavio ovu seriju igrica, još uvijek nije odgovorio na upite o ovom propustu koji dopušta manipuliranje kodovima.

Nažalost, virtualno silovanje nije novost u video igricama. Ranije ove godine autorica video igara, Kim Correa, je opisala svoje vlastito virtualno iskustvo kao žrtve silovanja u zombie apokaliptičnoj igrici 'DayZ'.

Naime, dvojica naoružanih muškaraca zarobila su njezin karakter, natjerali je da se razodjene, ubili je te simulirali seks s njezinim tijelom. Igrači su s njom mogli razgovarati cijelo vrijeme trajanja igrice.

'Definitivno ne želim reći da je to što mi se dogodilo u virtualno svijetu jednako važno kao da se dogodilo u stvarnom životu', Correa je kasnije komantirala za medije. 'No, to sigurno nešto znači. A nisam sigurna što točno'.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene