Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Tvrde znanstvenici

VIDEO Prije kuhanja piletina se NE SMIJE prati

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Piletinu prije kuhanja opere većina ljudi. No, to je potpuno pogrešno!

Prestanite prati piletinu, jer to uopće nije učinkovito u uništavanju bakterija! Zapravo, pranje ih može samo raširiti, tvrde istraživači Drexel Universityja, piše NBC.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Prijeti opasnost Ne perite piletinu prije kuhanja! Slika nije dostupna 80 posto veće šanse za rak! Ne perete zube redovito? Čuvajte se opasnih bolesti...

Znanstvenici su na YouTubeu objavili i animirani video koji pokazuje kako pranje pileta raspršuje naokolo kapljice vode čime se mogu raširiti bakterije, uključujući i zloglasnu salmonelu.

>>FOTO Naručio piletinu i dobio OVO

''Pranje piletine prije kuhanja se ne preporuča. Bakterije koje se nalaze u sirovom mesu peradi vrlo lako se mogu prenijeti na ostale površine i hranu. Neki smatraju kako će pranjem ukloniti sve bakterije, no to nije tako. Neke ostaju na sirovom mesu, čak i nakon nekoliko pranja. Samo kuhanje na pravoj temperaturi može ubiti bakterije'', preporučuju iz američkog Ureda za poljoprivredu SAD-a, piše CNN.

Što onda učiniti s piletinom? Jednostavno, pile treba raspakirati i staviti ga u pećnicu, savjetuju znanstvenici, jer jedino visokom temperaturom se mogu učinkovito uništiti bakterije.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene