Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Najjače' oružje

VIDEO Opet šokirala: Potpuno gola šetala gradom

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U borbi protiv automatizma kojim živimo poznata koceptualna umjetnica posegnula je za najjačim oružjem - golotinjom.

Milo Moiré, psihologinja i konceptualan umjetnica, ponovno je šokirala publiku. Ogolila se u potpunosti i na tijelo samo napisala imena odjevnih predmeta koji je trebala odijenuti.

Pročitajte i ovo Nadbiskup Đuro Hranić Mišljenje stručnjaka Ima li pomaka kod Katoličke crkve u zaštiti maloljetnih žrtava? "Nije u skladu s nadopunom pape Franje..." Škola, ilustracija psihologinja upozorava Skandalozno predavanje: Razrednica rekla 11-godišnjakinjama da paze kako se odijevaju jer dečke "drmaju hormoni"

Milo Moire Izašla je iz stana, šetala ulicama, vozila se autobusom i potpuno gola stigla do Art Basela, umjetničke manifestacije koja se nalazi na tromeđi granice Švicarske, Njemačke i Francuske.

VIDEO Potpuno gola performerica nesla jaja na trgu!

Došavši do umjetničkog festivala bila je zamoljena da nešto obuče ili da napusti manifestaciju.

Sve ovo dio je njenog projekta 'The Script System' koji je inspiriran teorijom kognitivne psihologije po kojoj svatko od nas ima unaprijed 'napisan' scenarij za svaki dan - radnje koje ponavljamo automatski bez ikakve svijesti o okolini. 'To svakodnevno sljepilo sam pokušala istaknuti svojim performansom', rekla je Moiré.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene