Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Promjenio se iz temelja

VIDEO Htio prehodati od Pekinga do Njemačke, nakon 4500 kilometara odlučio vratiti svoj život

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Christoph Rehage odlučio je samo početi hodeti te je krenuo iz Pekinga. Nakon godinu dana hodanja, odlučio je stati i prekinuti šetnju u Urumqiju, nakon prijeđenog puta od 4.500 kilometara.

Kako biste izgledali da odlučite godinu dana živjeti putujući isključivo na nogama i svaki dan spavati na drugom mjestu? Vjerojatno nakon godinu dana ne biste ličili na sebe, baš kao što je to bio slučaj i sa Cristophom Rehageom.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Ono nas definira! 'Nikada neće biti seksi, ali je 'superhrana' za organizam' Slika nije dostupna Nakon divljačkog napada na Tiananmenu Kina: Smrtne kazne organizatorima napada u Pekingu

Rehage je 7. studenog 2007. odlučio iz Pekinga se zaputiti pješke prema Njemačkoj. Krenuo je i nizao kilometre, a svakih 30 do 45 kilometara, zastao bi i napravio fotografiju. Kako je vrijeme prolazilo, njegov izgled se mijenjao, a on je izgledao sve zapuštenije.

Prešao 8.000 kilometara da bi našao ženu s kojom je samo kratko razgovarao

Na putu su ga mučili pragmatični problemi. "Što ću jesti, gdje ću spavati?", pitao se Rehage, a prenosi Business Insider. Nisu ga mučili metafizički problemi i velike brige.

Nakon 4.500 kilometara, 25. listopada 2008. godine, odlučio je stati u Urumqiju i prekinuti dugu šetnju. Kad su ga pitali zašto je odlučio stati, odgovorio je nešto što bi vjerojatno rekli mnogi: "Želio sam vratiti svoj život. Morao sam ponovno preuzeti kontrolu nad sobom", poručio je.

U priloženom timelapse videu pogledajte što se dogodi osobi koja se prepusti instinktu i ispusti uzde svojeg života iz ruku. Video je posvetio, između ostalog i ljubavi koja ga je spasila. Nije precizirao na koji način.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene