Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Opasna i skrivena

MISTIČNA RIJEKA Sve što upadne u nju, u trenu je skuhano

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Duboko u prašumama Amazone otkrivena je mistična rijeka koja je toliko vruća da ubija sve što padne u nju.

Geolog Andreas Ruzo pronašao je duboko u Amazoni rijeku koja je stotinama godina u Peruu bila legenda. O rijeci Mayantuyac doznao je od djeda koji mu je pričao kako su španjolski konkvistadori ubili posljednjeg kralja Inka. Nakon toga Španjolci su otišli duboku u prašumu u potragu za zlatom. A kada su se vratili, govorili su o strašnim stvarima koje su preživjeli poput otrovne vode, zmija koje jedu ljude i rijeci koja je toliko vruća da u nju nije moguće umočiti ni prst.

'Kada sam odrastao, počeo sam se pitati je li to moguće. Kipuće rijeke postoje, ali moraju imati jak izvor zagrijavanja, a to su najčešće vulkani', ispričao je Ruzo.

No, onda mu je teta rekla da je ona bila na toj rijeci. Andreas je krenuo u džunglu, zajedno s tetom. Pronašli su rijeku široku dugačku oko sedam kilometara i duboku oko šest metara. Rijeka je toliko vruća da na ljudskoj koži opekline trećeg stupnja nastanu za nekoliko sekundi, kaže Ruzo. Životinje koje upadnu u vodu trenutačno su skuhane.

Znanstvenik je zaključio kako je riječ o podzemnim rijekama vruće vode koje su u ovom dijelu amazonske prašume probile na površinu, piše Daily Mail.

 

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Čak i starci Znanstvenici u čudu: Ovi ljudi imaju najzdravija srca na svijetu, evo i zašto Slika nije dostupna Ostala samo spaljena zemlja ZLATNA GROZNICA Policija uništila cijeli grad: 'Tretiraju nas kao životinje. Kuda ćemo sada?'

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene