Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Kreativan pothvat

Student za samo 200 funti snimio fotografije svemira!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Student iz Worcestershirea, za skroman buđžet od samo 200 funti, je postigao ono na što NASA troši milijune dolara.

19-godišnji Adam Cudworth, uspio je snimiti zadivljujuće fotografije svemira i Zemlje iz zraka, koristeći samo balon i staru kameru koju je kupio na eBayu.

Pročitajte i ovo Ilustracija Misteriozni objekt Još jedan balon preletio iznad SAD-a: Vojska ga prati danima, ne zna što je SAD srušio nepoznati objekt: Ilustracija - 1 tenzije u zraku Kina proziva: "Amerikanci su histerični. Hoće li sad srušiti sve balone na svijetu"

Adam je proveo četrdeset sati radeći na kutiji opremljenoj kamerom, GPS-om, radijem i mikroprocesorom, koji je u zrak pustio prošli četvrtak.

Nakon dva i pol sata nakon puštanja, balon je uspio doći do stratosfere gdje je kamera zabilježila očaravajuće fotografije svemira.

>> Prizori najsjajnije noći u godini!

Koristio je GPS kakav se koristi u automobilima, kako bi pratio gdje se balon nalazi. Balon je putovao brzinom od 240 km/h, nakon čega je pao nazad na Zemlju.

Skroman tinjedžer, koji je upisao studij strojarstva na Sveučilištu Nottingham, rekao je kako cijeli projekt bio rezultat hobija.

'Htio sam si postaviti izazov, ali nisam očekivao ovakve rezultate. Ostao sam zadivljen kada sam vidio fotografije. Vidio sam da je već jedan dečko pokušao napraviti sličnu stvar, ali sam se potrudio da moj projekt bude bolji', rekao je Adam.

'Nemam nikakvog iskustva u astrofizici, ja sam samo student strojarstva. Ljudi misle da je to nešto što košta milijune dolara, ali sam im dokazao da se ovakvi rezultati mogu postići sa skromnim budžetom', dodao je.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene