Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Zanimljivo

Stavljate papirnatu zaštitu na wc dasku? Onda pročitajte OVO!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ono što stavrno sprječava bolesti je pranje ruku, dok stavljanje papirnate zaštite na zahodsku dasku donosi udobnost.

Mnogi na školjke, posebno u javnim wc-ima, stavljaju papirnatu zaštitu. Rade to kako bi spriječili zarazu bolestima koje su drugi ostavili na zahodskoj dasci. Međutim, čini se da su papirnati ulošci tu kako bi pružili udobnost i sigurnost korisniku, ali ne da bi spriječili bolesti. Tvrdnja je to infektologa Williama Schaffnera.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Spasili ga tek u bolnici Zalijepio se za školjku u javnom WC-u Slika nije dostupna Ne propušta smrad Prijenosni WC za čišći Everest

Čula je šuškanje u wc školjci, a onda – ŠOK!

'To je zato jer wc daske nisu sredstva za prijenos infektivnih agensa, nećete 'uloviti' ništa', kaže on. Nekad se mislilo da se preko wc školjki prenose bolesti probavnog sustava ili spolno prenosive infekcije, međutim tu ideju opovrgnula su istraživanja, piše Huffington Post.

Dakle, papirnata zaštita postoji zbog - ljepljivosti wc školjki.

VIDEO Iz WC-a budućnosti izlazit će pitka voda?!

Ovo ne znači da na zahodskoj dasci nema bakterija koje uzrokuju bolesti kao što je primjerice E. coli. Međutim, prema tvrdnjama doktora Philipa Tierna koža na našim stražnjicama služi kao učinkovita, zaštitna barijera.

Ono što stvarno sprječava širenje bolesti probavnog trakta je pranje ruku. Korištenje dobrog starog sapuna i vode može smanjiti smrti povezane s takvim bolestima i za 50 posto.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene