Obavijesti Video Pretražite Navigacija
I to se događa

Bogati šef sebi smanjio plaću za 93% kako bi svim zaposlenicima uvećao honorare

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Mlađahni čelnik, čija tvrtka ove godine očekuje profit od 2,2 milijna dolara, se ujedno odrekao i otprilike 80% dobiti.

Dan Price, osnivač i čelni čovjek tvrtke Gravity Payments iz Seattlea, smanjio je si je plaću s milijun dolara na samo 70 tisuća godišnje kako bi svim djelatnicima podignuo minimalac na isti iznos.

Pročitajte i ovo Prosvjed prosvjetara - 3 Borba za život ''Uredba o plaćama nije pravedna'', upozoravaju prosvjetari, ali odgovor Vlade neće im se svidjeti Hrvoje Krešić i Matija Kroflin - 4 (Ne)zadovoljni sindikati Sprema li se novi štrajk? "Nije točno da je ovo najveće povećanje plaća. Rast 90-ih bio je veći od ovog što je sada na stolu"

Tako će ubuduće svih 120 zaposlenika, bez obzira na funkciju koju obnašaju, godišnje zarađivati najmanje 70 tisuća, što je za 20 tisuća više od američkog prosjeka, prenosi New York Times.

Price je svoju odluku, inspiriranu sljedećim člankom o sreći, kolegama obznanio u ponedjeljak, a dočekana je uz ovacije i nevjericu.

Mlađahni (30) je čelnik svoju tvrku koja se bavi obradom transakcija kreditnih kartica osnovao 2004. godine kada je imao samo 19, a osim što si je smanjio plaću, odrekao se i otprilike 80% godišnje dobiti (očekuje se profit od 2,2 milijuna dolara). 

Obećane promjene na plaćama neće na snagu stupiti odmah, ali će biti provedene u djelo kroz sljedeće tri godine. Odnosno, još do kraja 2015. će svi zaposlenici zarađivati najmanje 50 tisuća, a već sljedeće će biti bogatiji za još 10.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene