Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Prokleti krvopijci

Sad ćete ih mrziti još više: Pogledajte kako nam komarci prodiru kroz kožu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Osim što su komarci najopasnije životinje na svijetu i proces njihovog hranjenja je baš užasan za promatrati.

Ako je za vjerovati podacima koje je moguće pročitati na internetu, komarci godišnje skrive smrt oko 725 tisuća ljudi. To ih čini uvjerljivo najopasnijim životinjama na svijetu, uostalom, samo od malarije godišnje umre oko 600 tisuća nesretnika.

Pročitajte i ovo Krave To nije to Kako pomicanje sata utječe na krave? "Svaka je dala manje mlijeka od uobičajenog" Vuk - 2 Udruge upozoravaju Uhićen splitski psihijatar zbog mučenja 67 pasa i dva vuka: "Kakvi su to ljudi? To su neljudi!"

Poznajemo čak 2500 vrsta komaraca, a i svi taj prokleti osjećaj kako nesnosno zna svrbjeti jednom nakon što nam se napiju krvi.

No, ono što je malo vas do sada imalo priliku vidjeti jest kako nam prodiru kroz kožu, tih šest užasnih igala pomoću kojih rezuckaju, probadaju krvne žile i ostavljaju smrtonosne darove za rastanak.

Pogledajte kako pune tijela našom krvlju koja im je potrebna da bi ženke legle jajašca, kako iz sebe istišću vodu da bi krvi čim više stalo, pa i te igle od kojih je po nas najopasnija središnja pod imenom hipofarinks. Upravo iz nje u nas ulaze virusi i paraziti.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene