Obavijesti Video Pretražite Navigacija
INTERNETSKA ZVIJEZDA

KOJI TALENT: Beskućnik u mjesec dana razvio aplikaciju!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nakon što mu je prišao potpuni neznanac, beskućnik Leo je postao internetska zvijezda.

Patrick McOnlogue je 23-godišnjak iz Manhattana koji svaki dan na putu do svog posla viđa beskućnike, neke pijane, neke lude i neke prosjake. No Patricku je za oko zapeo jedan 28-godišnjak kojem je odlučio pomoći, piše Business Insider.

Pročitajte i ovo Ilustracija prijetio nožem Policajac na aerodromu ubio beskućnika: "Ispaljen je samo jedan hitac" Slika nije dostupna Skupili za pristojan ukop Mjesec dana tijelo beskućnika iz Splita ležalo je na patologiji jer nije bilo novca za ukop. A onda su se pokrenuli dobri ljudi

Ideja je bila vrlo jednostavna. Ponudio mu je dvije opcije, sutradan mu može dati 100 dolara ili mu dati tri knjige o JavaScriptu, te super jeftini laptop, nakon čega bi ga svaki dan poslije posla učio programiranju.

Patrick se povodio za starom poslovnicom 'Daj čovjeku ribu i nahranit ćeš ga taj dan. Nauči čovjeka pecati i nahranit ćeš ga do kraja života'. Upravo to je bio razlog zašto je mladi programer odlučio pomoći beskućniku.

>>Doznajte u čemu smo ISPRED drugih!

Beskućnik Leo odlučio se za programiranje. 'Sa 100 dolara preživio bi nekoliko dana, možda tjedan. No, rekao mi je da će mi dati laptop i da mogu nešto naučiti. Shvatio sam da to mogu pretvoriti u nešto više', rekao je Leo.

Svaki radni dan oko 8 navečer Patrick je dolazio do Lea kako bi zajedno programirali. U samo 4 tjedna razvio je nevjerojatnu aplikaciju o klimatskim promjenama i globalnom zagrijavanju.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene