Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Prodana za 69 milijuna dolara

Slika koja bi mogla nahraniti gladne

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Slika talijanskog umjetnika Amadea Modiglianija 'La Belle Romaine' prodana je za 68,9 milijuna dolara na aukciji u New Yorku.

Ova cijena je najviša koju je postigla slika bilo kojeg talijanskog umjetnika, a 'La Belle Romaine' se i inače smatra jednim od najboljih aktova na svijetu. Veliku cijenu je ova slika postigla i na prethodnoj aukciji kada je 1999. prodana za 16,8 milijuna dolara. Prije ove aukcije procijenjena je na 40 milijuna dolara, a postignuta je puno veća cijena.

Pročitajte i ovo Aktivisti juhom zalili sliku Van Gogha u Rimu ovog puta u rimu VIDEO Aktivisti za zaštitu okoliša ponovno napadaju: Juhom od graška zalili Van Goghovu sliku Muzej umjetnosti Mauritshuis Troje uhićenih Klimatski aktivisti namjerili se i na sliku "Djevojka s bisernom naušnicom": Jedan si na nju zalijepio glavu

>> Slika Andyja Warhola prodana za 71 milijun dolara

>> Turnerova slika prodana za gotovo 36 milijuna eura

Modigliani je bio talijanski slikar židovskog podrijetla koji je vodio tipičan život umjetnika s mnogo droge, alkohola i siromaštva. U svojoj 35. godini života stvorio je nekoliko cijenjenih dijela među kojima je i ovo. Naslikana 1919. godine, slika prikazuje ženu koja nosi ekvivalent današnjem pareu. Njegov se stil smatra donekle jedinstvenim jer ga je teško karakterizirati, iako se naziru utjecaji Toulouse-Lautreca i Cezannea.

Na istoj aukciji prodano je i jedno od remek-djela Claudea Moneta, 'Ribnjak s lopočima'. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene