Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Život pod opsadom

Ovog nema ni u hororima: Od kukaca jedva dišu, iz kuća ih iznose u kantama

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Lokalno se stanovništvo žali da je tako svakog proljeća i da svejedno nitko i ništa ne poduzima.

Nowy Duninów, selo u Poljskoj smješteno tik uz rijeku Vislu i nedaleko od Plocka, i ovoga se proljeća nalazi pod neviđenom invazijom kukaca. Toliko ih je da se siroti stanovnici doslovno muče s disanjem, iz kuća ih iznose u kantama, a strahovite probleme zadaju i vozačima jer su stanju u par minuta u potpunosti prektiti vjetrobranska stakla na automobilima.

Pročitajte i ovo Ilustracija Prijeratno doba Rat je stvarna prijetnja, a Europa nije spremna, upozorava Poljska: "Doslovno svaki scenarij je moguć" Andrzej Duda Konzervativna ideologija Poljski predsjednik blokirao zakon i ugrozio živote i zdravlje žena i djevojaka

Koliko je situacija dramatična jasno će vam dočarati sljedeći zapisi, snimke jednoga društva koje je tijekom vikenda pokušavalo roštiljati u dvorištu.

Lokalni mediji pišu da je tome tako već godinama i da nitko ništa ne poduzima, odnosno da su stanovnici postali toliko očajni da razmišljaju o odlasku u Varšavu kako bi prosvjedovali.

Uglavnom su to vodencvjetokrilaši i trzalci, ima i ponešto komaraca.

"Postalo je nemoguće živjeti. Ulaze vam u usta, nos. Imate par sekundi da izađete iz kuće, u protivnom ih je već na stotine po zidovima. U svakom su grmlju, na svakom listu, podovi su postali tepisi od njihovih tijela", izjadala se na Facebooku jedna gospođa, koja je život u tom selu opisala pravim riječima - kao noćnu moru.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene