Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Simbolika zavisti?

Na slici Mona Lise nađene skrivene životinje!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Jedan umjetnik tvrdi da je razotkrio misterij 500 godina stare slike Mona Lise.

Novo otkriće su navodne skrivene životinje u pozadini, koje slici daju novu simboliku, piše The Sun. 37-godišnji Ron Piccirillo, inače slikar i grafički dizajner, tvrdi da je iza Mona Lisine glave pronašao glave lava, majmuna i bizona kada je poznatu sliku Leonarda da Vincija okrenuo na stranu.

Pročitajte i ovo Pokladno jahanje - 2 Šokačko sijelo Plemenite životinje u središtu stoljetne tradicije: "Tko je progutao konjsku dlaku, to ostaje do kraja života" Ilustracija Ljubav je kriva?! ''Štene je letjelo 10 metara u daljinu'': Žena koja baca životinje kroz prozor ponovno ima psa

Osim toga pronašao je nešto što nalikuje na krokodila ili zmiju koji izviruje s lijeve strane Mona Lisinog tijela. Piccirillo je objašnjenje slika životinja iščitao u da Vincijevim dnevnicima. Na temelju toga tvrdi da slika predstavlja zavist, jedan od smrtnih grijeha.

>> Pronađen kostur Mona Lise?

Životinje na slici Mona Lise navodno je ugledao kad je sliku htio pobliže pogledati te ju je okrenuo na stranu. 'Tada sam opazio bizona i pomislio sam, o Moj Bože. Shvatio sam da je to ono što sam tražio. Nakon toga sam dva mjeseca čitao da Vincijeve dnevnike i naišao na odlomak o zavisti za što pretpostavljam da slika predstavlja', rekao je.

'To je nevjerojatno jer su svi mislili da da Vinci nije nikada pisao o Mona Lisi, a sada se ispostavilo da ipak je', dodao je. Osim novih otkrića na slici Mona Lise Ron je slične stvari pronašao i na djelima Raphaela i Michelangela.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene