Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Liječnici zbunjeni

Nezamislive muke: Sirotica kihne i do 12 TISUĆA puta dnevno

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Čak šestero liječnika je dosad potvrdilo da medicinsko stanje 12-godišnje djevojčice nema nikakve veze s alergijama ili virusima.

Katelyn Thornley, 12-godišnja djevojčica iz teksaškog gradića Angletona, već više od tri tjedna živi u nezamislivim mukama jer kihne i do 12 tisuća puta dnevno.

Pročitajte i ovo Ilustracija prijenos bolesti Zapanjujuće istraživanje razbilo mitove o prijenosu virusa, proučili su 12 milijuna uzoraka Laboratorij za sekvenciranje tumora - 3 Vrijedna investicija Ovakav laboratorij za liječenja raka uz Hrvatsku imaju još samo Njemačka i Švicarska

Drugim riječima, sirota Katelyn prosječno u minuti kihne dvadeset puta, zbog čega neprestano osjeća jake bolove u abdomenu, jedva jede te se muči kada pokušava stajati na nogama.

Njezini su problemi počeli prije nešto više od tri tjedna, otkako se vratila kući poduka klarineta, te je isprva mislila da je riječ o nekakvoj alergiji.

Na njezinu žalost, čak šestero liječnika je dosad potvrdilo da njezino medicinsko stanje nema nikakve veze s alergijama ili virusima, te je zasad kakvo-takvo objašnjenje ponudio tek neurolog Mered Parnes, koji misli da njezino kihanje zapravo potiču tikovi.

Britanija: Skupina istraživača objavila studiju prema kojoj je Alzheimerova bolest - zarazna

Katelyn se donekle smiri tek kada se opusti, primjerice u tome joj pomaže slušanje The Beatlesa, a kihati u potpunosti prestane tek nakon što uzme lijek Benadryl i zaspi.

"Ponekad poželim da mogu nakratko napustiti svoje tijelo kako bi se odmorila. Pokušavam ostati pozitivna unatoč svemu i nadam se da će uskoro pronaći lijek", izjavila je Katelyn, koja je prestala ići u školu, između ostalog i zato što su je pojedine kolege ismijavale. 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene