Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Svemirski Usain Bolt'

VIDEO Najbrža zvijezda 'bježi' iz naše galaksije

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Najbrža zvijezda kreće se brzinom od 1200 kilometara u sekudi.

Gotovo deset godina nakon što su je prvi puta uočili, astronomi su sada došli do zaključka kako je zvijezda nazvana US708 najbrža zvijezda koja se ikada kretala Mliječnom stazom.

Njezina je brzina 1200 kilometara u sekundi ili 4,34 milijuna kilometara na sat. To je toliko brzo da astronomi kažu kako će uskoro 'pobjeći' iz naše galaksije.

Pročitajte i ovo Radovi na aglomeraciji u karlovačkoj Zvijezdi - 1 Obnova iz pakla Žena upala u iskopanu rupu duboku tri metra, radove kao da izvodi tvrtka A je to, a neki su u suzama zvali gradonačelnika Zbog radova u Zvijezdi pucaju i nove zgrade - 4 Građani Zvijezde u očaju Najveći projekt u povijesti grada pretvara se u katastrofu: ''Urušavaju se stare i nove zgrade, vlada opća nesigurnost''

Bizarni objekt u Mliječnoj stazi ipak nije nakupina plinova, već...

'S takvom brzinom put od Zemlje do Mjeseca trajao bi pet minuta', kazao je Eugen Magnier, astronom i jedan od onih koji su otkrili ultrabrzu zvijezdu.

Prvi puta opazili su je 2005. godine. U proteklih nekoliko godina mjerili su njezinu brzinu i putanju. US708 je u stvari nastala u eksploziji jedne druge zvijezde - supernove, piše Huffington Post.



 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene