Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nevjerojatno otkriće

Ovako izgleda redovnik koji je 'meditirao' 200 godina!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Mumija je savršeno očuvana, a najfascinantniji je položaj u kojem se nalazi.

U Mongoliji je pronađeno gotovo savršeno očuvano mumificirano tijelo čovjeka koji je najvjerojatnije bio redovnik. Procjenjuje se da je mumija stara najmanje 200 godina, ali više od toga fascinantno je da se nalazi u lotus položaju u kojem se inače meditira. Zbog toga se i pretpostavlja kako je riječ o budističkom svećeniku, piše Daily Mirror.

Pronađeno tijelo najvjerojatnije je mumificirano početkom 19. stoljeća. Mumija je prekrivena kožom konja, krave ili deve, što će biti točno utvrđeno tijekom analize.

Neki nagađaju da je u pitanju tijelo budističkog redovnika i učitelja Dashi-Dorzhoa Itigilova koji je živio u 19. stoljeću, piše 'The Siberian Times'.

Pročitajte i ovo Marinko Golek Marinko Golek Tragično preminuo mladi svećenik, imao je samo 32 godine Pomor životinja u Mongoliji Ugrožen život nomadima Mongolija se suočava s ekstremnom hladnoćom: Diljem zemlje umrli milijuni grla stoke

OBJAVLJENE FOTOGRAFIJE Žena koja je živjela prije 1.000 godina

Jedna druga mumija, također budističkog svećenika, ali na Tajlandu, postala je turistička atrakcija jer su joj stavili - sunčane naočale.
 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene