Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nesvakidašnje stranke

Taksisti otkrili da im u aute sjedaju pokojnici, sedmoro prepričalo svoja iskustva

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
'Zatekla me pitanjem je li mrtva. Kada sam se okrenuo prema stražnjem sjedalu, naprosto je više nije bilo', ispričao je jedan od taksista.

Čak sedmoro japanskih taksista uvjereno je da su prevozili prave pravcate duhove, po svemu sudeći redom žrtve razornoga potresa i cunamija koji su u ožujku 2011. godine pogodili Japan.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna S druge strane Podučava kako komunicirati s mrtvima: 'Svatko to može' Slika nije dostupna Bježi, Jess, bježi Ni mrtvi joj ne mogu odoljeti: Duh pozirao uz Jessicu Albu

Otkrila je to Yuka Kudo (22), studentica sociologije na Sveučilištu Tohoku Gakuin u Sendaiju, koja je do vrlo intrigantne spoznaje došla nakon što je intervjuirala preko stotinu prijevoznika.

Kudo je navela da mnogi s njom nisu željeli razgovarati o tome jesu li nakon tragedije imali kakva neobična iskustva, da su se neki na takva pitanja čak i silno ljutili, ali i da je imala tu sreću pronaći one od kojih je čula fantastične priče kakve se viđaju u horor filmovima. Evo jedne od njih:

"Dogodilo se to u rano ljeto 2011. godine. U taksi mi je ušla žena u kaputu koja je zatražila od mene da je vozim u Minamihamu. Budući da je to područje bilo gotovo potpuno napušteno, upitao sam je je li sigurna da tamo želi, a na što mi je ona drhtavim glasom odvratila protupitanjem: Jesam li mrtva?

Zatečen onim što sam čuo, okrenuo sam se prema njoj, ali nje više nije bilo! Naprosto je iščeznula", ispričao je Kudo jedan od tih taksista, čija je iskustvo bilo vrlo slična ostalima.

Njegova vas snimka neće umiriti ako i vas u stanu prate neobjašnjivi fenomeni

Naime, gotovo se svakom od prijevoznika događala ista stvar, da njihovih putnika odjedanput više ne bi bilo, da su iznenada nestajali sa stražnjih sjedala.

Premda ne postoje video zapisi koji bi potvrdili njihove priče, Kudo vjeruje da se vozačima nije priviđalo jer su sve te vožnje ostale dokumentirane kao nenaplaćene strankama.

"Svaki put kad se uključi taksimetar, vožnje se počnu bilježiti. I zbog svake su od tih na kraju taksisti morali zavlačiti ruke u vlastite džepove", napomenula je Kudo, koju je još jedan podatak izenadio.

Taksiste iskustva s duhovima nisu preplašila, dapače, o njima danas govore s poštovanjem, a jedan je od vozača napomenuo kako ne bi imao baš ništa protiv kada bi mu u automobil ponovo sjeo pokojnik.

Podsjetimo, 11. ožujka 2011., s epicentrom u Tihom oceanu, otprilike 130 kilometara istočno od japanskoga obalnog grada Sendaija, došlo je do potresa magnitude 9,0 Mw.

Uslijedio je cunami s valovima visine do 10 metara, a do danas je potvrđeno da je živote izgubilo 15,893 osoba.

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene