Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Što još neće smisliti?

Made in Russia: Leteća crkva i svećenici padobranci

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ruska vojska je učinila molitvu u crkvi svojim vojnicima pristupačnom bilo kad i bilo gdje.

Nisu odlučili sagraditi crkve u svakom kutu zemlje, ali su napravili sljedeću najbolju stvar - napravili su montažnu pravoslavnu crkvu, koju mogu zračnim putem seliti posvuda, a s njom dolaze i svećenici padobranci, prenosi Huffington Post.

Pročitajte i ovo Dmitri Peskov prekid vatre Rusija ne vidi smisao mirovne konferencije u Švicarskoj: "To je posve nemoguće" Izložba Trofeji ruske vojske - 1 Ogromna gužva Ruska vojska izložila zapadno oružje zaplijenjeno u Ukrajini: "Povijest se ponavlja"

>> 'Homoseksualnost je grijeh koji se liječi molitvom, čitanjem i postom'

Crkva se sastoji od vojnog šatora, modula za preživljavanje, dizelski generator, klimu i frižider. Čitava konstrukcija nalazi se na platformi, koja se inače koristi za zračni prijevoz bojnih vozila i druge teške vojne opreme.

Ruski dužnosnici zaključili su kako im je zračna crkva potrebna zbog zahtjeva pravoslavne crkve za posebnim sakramentima, koji zahtijevaju čitav niz pribora za provođenje. No, te sakramente neće na terenu moći provoditi običan svećenik pa se vojska dodatno angažirala novačenjem u redove svećenika iskusnih padobranaca.

Zasad nema informacija o tome kad bi leteća crkva mogla i poletjeti na teren, ali ruski dužnosnici procjenjuju kako će to biti uskoro.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene