Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nismo se pridružili pticama

'Leteći Holandez' je ipak prijevara

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Leteći Nizozemac 'Jarno Smeets' prevario je mnoge objavom video snimke, u kojoj osvaja visine uz pomoć krila koje pogoni isključivo vlastitom snagom.

Njegova snimka 'uspješnog testnog leta' ipak nije stvarna, a sam autor je to priznao. Štoviše, ne postoji ni Jarno Smeets, već je 'Smeetsa' odglumio Floris Kaayk, režiser i stručnjak za animaciju, prenosi orange.co.uk.

Pročitajte i ovo U Haagu započela konferencija o ratnim zločinima u Ukrajini Nakon dvije godine U Haagu započela konferencija o ratnim zločinima u Ukrajini Talačka kriza u Nizozemskoj Talačka kriza u Nizozemskoj Završila je talačka kriza u Nizozemskoj, maskirani muškarac uhićen

>> Ostvaren san: Čovjek napokon leti poput ptice!

'Ime mi je Floris Kaayk. Ja sam zapravo režiser i animator. Već osam mjeseci radim na eksperimentu oko internetskih medija', pojasnio je Kaayk lokalnoj TV postaji.

Njegov video uradak, o letu iznad parka u Haagu, vrlo je brzo postao viralan na YouTube-u. Kaayk je čitavu stvar objasnio izjavom da je cilj snimke bio 'online storytelling' (online priča). Pravu sumnju u njegovu vjerodostojnost, kao i vjerodostojnost snimke, pokrenule su institucije za koje je Kaayk, odnosno 'Smeets' tvrdio da je bio njihov inženjer. Te su tvrtke porekle njegove tvrdnje.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene