Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Uspjeh Nizozemca

Ostvaren san: Čovjek napokon leti poput ptice!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Čovjek je napokon uspio uzletjeti poput ptice. Nikakvi motori, propeleri nisu više potrebni, jer je nizozemac Jarno Smeets napokon napravio prava krila s kojim čovjek može poletjeti bez dodatne pomoći.

Trebalo mu je više mjeseci da svoj projekt provede u djelo, no rezultat je više nego spektakularan i hvale vrijedan. 'Sanjao sam o ovome i nakon 8 mjeseci teškog i napornog rada, istraživanja i testiranja, sve se isplatilo', rekao je presretni Smeets, koji je snimku objavio i na svojem YouTube kanalu.

Pročitajte i ovo Nizozemska šalje fregatu u Crveno more Odluka vlade Nizozemska šalje fregatu u Crveno more: "Zaštita slobodnog prolaza je izuzetno važna" Ilustracija nesreća u Nizozemskoj VIDEO U urušavanju mosta u izgradnji poginule dvije osobe: "Hitne službe izvlače zatrpane žrtve"

>> Zrakoplov na sunčevu energiju poletio za Pariz

Smeets je preletio poput prave ptice punih 100 metara. Njegova krila imaju kompliciran upravljački sustav kojeg čine Android i Andruino platforme, Wii sustav za kontrolu mahanja rukama te dva mala motora, koja rade u sinergiji s rukama.

Pogledajte video snimku i dokaz da čovjek može letjeti i mahanjem ruku. Izgleda da se i ljudski rod pridružio pticama na nebu.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene