Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Mnogi i obolijevaju

Kontrolori u autobusima moraju nositi pelene?!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Kad pomislite da je na vašem radnom mjestu grozno, sjetite se njih...

WC na radnom mjestu većina zaposlenih uzima zdravo za gotovo. No, nakon ove priče možda ćete biti zahvalniji što možete obaviti nuždu u bilo koje doba radnog dana.

Pročitajte i ovo Crvena panda unosan posao ZOO na aerodromu: U prtljazi nosili crvene pande, majmune, zmije, ptice... Bi-2 grupa ne podnosi kritike Međunarodni skandal: Putin naredio uhićenje članova popularnog benda

U nekim dijelovima Tajlanda radnicima nisu zajamčeni osnovni uvjeti. Tako, primjerice, kontrolori u autobusima nemaju pravo na stanku za WC pa su prisiljeni cijeli dan nositi pelene za odrasle.

Anketa je pokazala da 28 % kontrolorki nosi pelene tijekom svoje 16-satne smjene. Mnoge su zbog suzdržavanja od odlaska na WC zaradile i bolesti urinarnog trakta.

SAD: Žena u trgovačkom centru superljepilom zalijepljena za WC školjku

Među njima je i Watcharee Viriya koja je prvo oboljela od urinarne infekcije, a potom i od raka maternice. 'Liječnik mi je rekao da je to zbog prljavih pelena u kojima sam provodila čitave dane te da su se tvari sakupljene u peleni uvukle u maternicu', kaže Watcharee Viriya.

Djelatnici javnog prijevoza udruženi u sindikate počeli su se boriti za bolje radne uvjete - u prvom redu zato da dobiju pravo na pauzu za WC te na pauzu za jelo.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene