98137
98137
98137
98137
98137

Jednogodišnjoj djevojčici u trbuhu raste beba

  • , 09.09.2009., 14:15
  • Autor:
  • komentara

Kineski liječnici ostali su šokirani kada su u trbuhu jednogodišnje Kang Mengru otkrili još jedno dijete.

 
 
 
 

Roditelji djevojčice zabrinuli su se nakon što joj je trhuh jako narastao u kratkom vremenu. Nakon CT skeniranja liječnici su u njezinom trbuščiću otkrili fetus za kojeg vjeruju da je njezin 'blizanac-parazit'. Mengru je hospitalizirana i čeka na operaciju ukljanjanja fetusa.

Iako su ovakvi slučajevi vrlo rijetki, u medicini nisu nepoznati. 'Fetus in fetu' ili blizanac-parazit razvija se iz iste jajne stanice i gotovo je uvijek istog spola kao i zdravo rođeno dijete. Fetus nastavlja rasti i godinama može živjeti kao parazit, sve dok ne izraste toliko velik da šteti svom 'domaćinu'. U svijetu je do sada poznato 100-injak ovakvih slučajeva.

Komentari

Na stranicama portala DNEVNIK.hr omogućeno je čitateljima da iznose svoje komentare i stavove o objavljenim informacijama. Komentari i stavovi čitatelja ne odražavaju stajalište ili mišljenje portala DNEVNIK.hr, novinara ili nakladnika informacija u odnosu na koje se iznose. Za posljedice objavljenih komentara i stavova odgovaraju isključivo čitatelji te se čitatelji upozoravaju da na portalu DNEVNIK.hr nije dopušteno objavljivati nedopuštene sadržaje poput neistinitih, uvredljivih, klevetničkih ili na drugačiji način nezakonitih sadržaja. Navedena zabrana obuhvaća i zabranu kršenja tuđih prava intelektualnog vlasništva i korištenje tuđih osobnih podataka. Na stranicama portala DNEVNIK.hr nije dopušteno poticati, pogodovati poticanju i širiti mržnju ili diskriminaciju po bilo kojoj osnovi (na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, političkog ili drugog uvjerenja, nacionalnog ili socijalnog podrijetla, imovnog stanja, obrazovanja, društvenog položaja, bračnog ili obiteljskog statusa, dobi, zdravstvenog stanja, invaliditeta, genetskog nasljeđa, rodnog identiteta, izražavanja ili spolne orijentacije) te antisemitizam i ksenofobiju, ideje fašističkih, nacionalističkih, komunističkih i drugih totalitarnih režima. Redakcija portala DNEVNIK.hr ima pravo odmah po saznanju za nedopušteno djelovanje ili podatak ukloniti sporni sadržaj ili mu onemogućiti pristup, a za sve posljedice odgovara osoba koja je obavljala nedopuštenu djelatnost ili postavila sporni sadržaj na stranicu.DNEVNIK.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice DNEVNIK.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice DNEVNIK.hr kliknite na gumb "Slažem se". Slažem se