Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Kostur otkriva tajnu

Engleski kralj Richard III pronađen zakopan ispod parkirališta?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Vjeruje se da su engleski znanstvenici na korak do posljednjeg dokaza da kostur iskopan ispod jednog parkirališta onaj davno izgubljenog engleskog kralja Richarda III.

Grob jednog od najpoznatijih engleskih kraljeva, Richarda III pronađen je, vjeruju znanstvenici, ispod parkirališta u gradu Leicesteru, piše Reuters. On je, naime, poginuo u borbi kod Bosworth Fielda 1485. godine, a bio je bio poznat po svojoj nemilosrdnosti i surovosti, a vjeruje se da je ubio i svoje nećake. Vjerojatno će ga sve vjekove obilježiti i izjava koju mu je u usta stavio William Shakespeare u svojoj drami: 'Konja! Konja! Kraljevstvo za konja!'.

Pročitajte i ovo Zapaljeni kontejneri u Sopotu - 1 ne zna se uzrok Požar u gluho doba noći: Zapaljeni kontejneri u Zagrebu, vatra zahvatila i dva automobila Slika nije dostupna Tajna groba kraj crkve Kostur star više od 1000 godina zbunio arheologe - Zašto je tako pokopan?

>> Bugarski arheolozi: Otkrili smo najstariji europski grad!

Po završetku dugogodišnjeg 'Rata ruža' Richardov grob je zaboravljen, a kako to ne bi tako ostalo pobrinula se skupina arheologa i znanstvenika koja vjeruje kako su ispod jednog parkirališta pronašli upravo njegov kostur.

'Kad smo isprva pronašli ovaj kostur nisam vjerovala da se radi o njemu. Ali kada sam pregledala kosti i pronašle tragove ozljeda nešto mi je reklo da je to upravo Richard III', kaže bioarheologinja Jo Appleby.

A radi li se doista o posmrtnim ostacima Richarda III doznat ćemo u ponedjeljak kada će arheolozi obznaniti do kakvih su točno saznanja došli.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene