Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Senzacionalno otkriće!

Na parkingu bio pokopan kralj Richard III!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Znanstvenici i arheolozi danas su potvrdili: ispod parkirališta u Leicesteru doista su pronađeni ostaci engleskog kralja Richarda III.

Arheolozi koji su radili na iskopištu ispod jednog parkirališta u Leicesteru danas su na press konferenciji potvrdili kako je među pronađenim ostacima i kostur engleskog kralja Richarda III, prenosi Guardian.

Pročitajte i ovo Pronađene kosti nestalog dječaka Emilea Neizmjerna tuga Tragičan kraj: Pronađeni ostaci dječaka Emilea koji je nestao prije osam mjeseci Tarik Imamović Obitelj odahnula Kraj potrage: Pronađen je 26-godišnjak iz Zenice koji je nestao u Zagrebu

Znanstvenici kažu da su to potvrdili detaljnim pregledom ostataka te tako došli do zaključka da se radi o davno izgubljenom kralju koji je poginuo 1485. godine u borbi protiv Henryja Tudora na Bosworth Fieldu. Njegovo je tijelo nakon bitke prevezeno nazad u Leicester te pokopano bez ceremonije i prevelike pompe.

>> Engleski kralj Richard III pronađen zakopan ispod parkirališta?

Da se doista radi o Richardu III potvrđeno je i usporedbom ozljeda na kosturu koje su konzistentne s onim koje su bile kobne za kralja Richarda. Ustanovljeno je kako je osam od deset ozljeda na glavi zadano neposredno prije ili točno u vrijeme smrti, a dodatan dokaz je kralježnica koja pokazuje očite znakove skolioze te opća građa tijela.

Ostaci Richarda III nalazit će se u leicesterskoj katedrali gdje će biti otvorena i privremena izložba od 8. veljače, a iduće godine će biti otvoren i cijeli centar posvećen Richardu III.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene