Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Preformans u tijeku

David Blaine pod naponom od milijun volti!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U New Yorku je u tijeku novi performans svjetski poznatog iluzionista Davida Blainea pod nazivom 'Strujni udar: Milijun volti'.

U tijeku je još jedna u nizu iluzija Davida Blaina. On se, naime, nalazi na platformi iznad Tesline zavojnice po naponom obučen u metalno odijelo, a kroz njega cijelo vrijeme prolazi struja pod naponom od milijun volti.

Pročitajte i ovo Ilustracija Bio u društvu Mladić (18) se popeo na vlak i doživio strujni udar od 15.000 volti: Bore mu se za život Slika nije dostupna Iluzionist David Blaine 60 sati visio naglavačke

Performans prikladnog naziva 'Strujni udar: Milijun volti' započeo je jučer, a trajat će puna 72 sata za vrijeme kojih Blaine cijelo vrijeme stajati usred umjetno stvorene oluje.

Pri dolasku na platformu Blaine se zahvalio svima što su ga došli podržati, no nisu svi oduševljeni ovim pothvatom. Mnogi vjeruju da je Blaine najbolji iluzionist današnjice, te da zapravo nikakva struja ne prolazi kroz njega, već da to samo tako izgleda. 'Ovo je ludo, pa nitko ne može preživjeti napon od milijun volti, možda su to oni volti koji se ni ne osjete, kao u nekom eksperimentu na satu fizike', rekao je jedan posjetitelj.

>> David Blaine poput šišmiša nad Central Parkom

Neki su bili vrlo impresionirani viđenim, no također vjeruju kako se radi o običnoj iluziji. 'Mislim da je sve ovo kao neka Harry Houdini atmosfera zbog koje nas nije ni briga je li se ovo stvarno dogodilo. Ovo je stvarno coll, pravi spektakl, prekrasno je', rekla je jedna posjetiteljica.

Blaineov liječnik, koji se cijelo vrijeme nalazi uz njega, tvrdi kako je najveći rizik izloženost ozonu i dušikovim oksidima koji nastaju kao produkt ionizacije zraka, a koju ne bismo smjeli udisati u većim količinama. Stoga je Blaine opremljen kacigom s ventilacijskim sustavom i vizirom koji ga štiti od ultraljubičastog zračenja, piše Reuters.

Budući da su Tesline zavojnice vrlo glasne, Blaine nosi slušalice za zaštitu putem kojim može i komunicirati s ljudima na tlu. Vodu pije kroz cjevčicu, a urinira kroz kateter. Kako bi izbjegao veliku nuždu, prisiljen je postiti za vrijeme performansa.

Performans uživo pratite na YouTubeu.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene