Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Za one s jakim želucem

Belgija je prva zemlja u EU koja na policama prodaje OVO

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Jedan belgijski supermarket službeno je počeo s prodajom linije prehrambenih prizvoda koji sadrže insekte, točnije crve. Belgija je time postala prva zemlja u EU koja je to učinila.

Belgijski trgovački lanac Delhaize zasad nudi konzervirane crve s dva dodatka - rajčicom i mrkvom. Linija proizvoda nazvana je "Green Bugs" (Zeleni Kukci) i ne izgleda kao recimo ponuda insekata za jelo na Tajlandu.

Pročitajte i ovo Nicole de Moor Ljudska prava Tražitelji azila dobili slučaj na sudu: Državnoj tajnici zaplijenjen zamrzivač i aparat za kavu Kokain, ilustracija Obavještena i hrvatska policija U velikoj zapljeni kokaina u Belgiji uhićen i Zagrepčanin: Diplomirani ekonomist uhvaćen s 2,7 tona droge

Iako je riječ o crvima, u konzervi se ne vide dijelovi crva i ništa se ne miče. Štoviše, svaka konzerva ima tek pet do šest posto sadržaja od crva u sebi. Udio crva u okusu s mrkvom je četiri posto, a u rajčici šest posto.

"Crvi su jako dobro nasjeckani, nije ih moguće lako uočiti golim okom", ističu u Delhaizeu, a prenosi RT. Sadržaj tih konzervi zapravo više podsjeća na hranu za bebe ili mljeveno povrće.

"Proizvodi od insekata su trenutno u trendu, a Delhaize se želi postaviti kao pionirski lanac u prodaji hrane", izjavio je glasnogovornik te tvrtke, Roel Dekelver.

125 grama crvljeg zadovoljstva košta oko 3,5 eura pa tko voli, nek izvoli.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene