Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Gaf za pamćenje

BBC obilježio deset godina od 'najveće greške ispred kamera svih vremena'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Dva muškarca imena Guy, dvije recepcije i jedna velika zabuna. Tako bi se mogao opisati legendarni slučaj.

Čelnici medijskog giganta BBC-ja (British Broadcasting Corporation) prisjetili su se u srijedu jednog od najvećih gafova u povijesti televizijskog programa koji se zbio upravo ispred njihovih kamera 8. svibnja 2006. godine.

Pročitajte i ovo Vladimir Putin i Tucker Carlson - 1 razgovor s Tuckerom Carlsonom VIDEO Putin otkrio u kojem će slučaju napasti Poljsku, progovorio i o globalnom ratu: "Još nismo postigli ciljeve" Vladimir Putin Drugačiji od drugih Kremlj otkrio zašto je Putin pristao na intervju s kontroverznim američkim novinarom

Naime, tog su dana u studio greškom uveli Guy Gomu, računalnog tehničara iz Republike Kongo, s kojim je novinarka Karen Bowerman odradila intervju ne znajući u kakvom 'promašaju' sudjeluje. 

U čemu je bio problem? Guy Goma doista jest došao na intervju, ali za posao. Pravi Guy koji se trebao naći ispred kamera, Guy Kewney, ostao je na recepciji, a sve zato što je producent otišao po njega na krivu.

Producent je zabunom otišao na glavni ulaz, a kada je tamo ugledao Gomu, upitao ga je "jeste li vi Guy?" misleći da priča s traženim ekspertom iz tehnologije." Goma mu je, naravno, odgovorio da jest i spektakl je mogao početi.

Policajci mu na silu upali u stan misleći da gine, a on samo pjevao operu

Goma se već koju minutu kasnije našao u studiju okružen kamerama i ozvučen mikrofonima, međutim nije mu palo na pamet bilo što upitati jer je pomislio da BBC naprosto na specifičan način intervjuira kandidate čak i kada traži pojačanja u takozvanom IT odjelu.

Da nešto ne štima, Goma je shvatio tek kada ga je Bowerman predstavila kao Guyja Kewneyja, ali kada se već našao tamo gdje se našao, odlučio je odigrati do kraja.

Novinarki je odgovarao što je bolje mogao i znao na pitanja o sukobu tvrtki Apple Corps (u vlasništvu The Beatlesa) i tadašnjeg Apple Computera, te je sasvim slučajno prorekao da će jednoga dana nastati servisi kao što su Spotify, Netflix, iTunes.

Jednom kada je otkriveno što se dogodilo, Goma je postao zvijezda, a njegov je nastup i danas od mnogih opisan kao 'najveća greška ispred kamera svih vremena'.

Zanimljivo, deset minuta nakon što je napustio studio, Goma je otišao na "pravi intervju", onaj za posao, ali je odbijen. Pogledajte kako je izgledao taj urnebes.  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene