Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Iznenađenje na autocesti

Rodila blizance nasred autoceste, vodenjak probila noktima

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Lynette Hales(39) iz Utaha rodila je blizance u monovolumenu uz autocestu.

Uz Amerikanku Lynette Hales je bio obiteljski prijatelj Jim Gerber, dok joj je suprug bio kod kuće. Gerber je vozio i do 160 kilometara na sat, kako bi njegova trudna prijateljica na vrijeme stigla u bolnicu.

Pročitajte i ovo Policija Gužva u prometu Prometna nesreća na A4: Vozi se uz ograničenje brzine Ilustracija Bolje izbjeći Ako izgubite karticu za autocestu, u velikom ste problemu: Pogledajte zašto ih treba dobro čuvati

Jedno dijete nije disalo kada se rodilo, no na kraju je uspjelo preživjeti. Hales je dobila trudove tri mjeseca prije termina poroda i to u hotelskoj sobi u malom turističkom gradiću, a najbliža bolnica bila je udaljena više od sat vremene vožnje.

'Odlučili smo pokušati doći tamo', ispričala je novinarima na konferenciji za medije u bolnici.

Međutim, blizanci su imali drugačije planove.Gerber i Hales su nazvali 911, a službenici su im rekli da stanu uz cestu i čekaju hitnu pomoć. Nekoliko sekundi kasnije, na snimci poziva koja je objavljena, čuje se kako Hales kaže da je dijete počelo izlaziti.

'Rodila sam s neoštećenim vodenjakom. Morala sam ga probiti noktima', otkrila je Hales.

Prvi dječak nije disao, pa ga je Gerber pokušao oživjeti, dok je Lynnet plakala.Srećom, dijete je već pokazivalo znakove života kad je stigla hitna pomoć i uskoro je počelo disati. Medicinski tehničari pomogli su u porođaju drugog dječaka, koji je disao. Hales i njezini sinovi, J.J. Jeffrey Jr. i A.J. Anthony James, helikopterom su prebačeni u bolnicu u Murrayu, gdje će dječaci ostati na intenzivnoj njezin nekoliko tjedana.(Agencija VLM)

 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene