Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Želite dobar posao?

Ova pitanja postavite budućem poslodavcu i vidjet ćete reakciju!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Razgovori za posao su dvosmjerni. I vi biste trebali procjenjivati poslodavca jednako kao i on vas. Najbolji način za to je da pitate prava pitanja...

'Ako dođete do kraja intervjua, a sva su pitanja postavljali samo oni s druge strane stola, mala je vjerojatnost da ćete dobitiddnevnik.hr/tema/posao', rekao je poduzetnik James Caan, piše LinkedIn.

Pročitajte i ovo Kako napisati motivacijsko pismo, ilustracija ovo morate znati Kako napisati motivacijsko pismo? Jednu stvar nikako ne smijete napraviti McDonald's Nude više poslova McDonald’s traži desetke radnika diljem Hrvatske: Objavili iznose plaća i nagrada

'Ne samo da zbog toga izgledate nepovjerljivo, već daje i dojam da i niste toliko posvećeni dobivanju posla', dodaje. Ako vas zanima uloga posla koji se nudi, htjet ćete o njemu saznati što više od poslodavca.

Evo četiri pitanja koja biste trebali pitati na svakom razgovoru za posao:

VIDEO Tajno snimljeni - Jesu li ovo najveći neradnici na svijetu?

1. Koji su vaši kratkoročni, dugoročni i srednjoročni planovi?

Caan kaže da je uvijek impresioniran kada ga tražitelj posla to pita jer pokazuje da su zainteresirani u viziju poslovanja. 'Tvrtke ne zapošljavaju ljude koji samo traže posao, već ljude koji žele raditi za njih', dodaje.

2. Kakva je kultura u kompaniji

'Posao nije samo serija zadataka, već i mjesto na kojem ćete provoditi značajan broj sati. Stoga poslodavca trebate pitati kakva je kultura kompanije, jer biste trebali raditi u onakvoj kakvu želite', rekao je Caan.

Na primjer, možete pitati koliko se zaposlenici međusobno druže, ili kakav je menadžerski stil vašeg potencijalnog nadređenog.

'Pitanje o korporativnoj kulturi pokazuje da imate osjećaj za detalje, a to je nešto što menadžeri traže u svojim zaposlenicima', kaže Caan.

3. Kakve su mogućnosti za napredovanje?

Nakon što raspravite gdje sebe vidite za pet godina (uobičajeno pitanje koje pitaju poslodavci), saznajte hoće li tvrtka moći poduprijeti vaše ciljeve.

'Ali, zapamtite da vam ne moraju ponuditi točno ono što vi želite za pet godina, već podršku da se penjete korporativnom ljestvicom', rekao je Caan dodajući kako dobru kompaniju nećete odbiti svojom ambicijom, dapače divit će vam se zbog toga i poticat će vas.

4. Kako ćete me ocjenjivati?

'Trebali biste izaći iz prostorije u kojoj se održava razgovor za posao, znajući što trebate učiniti kako biste došli do cilja i pri tom dodati vrijednost poslovanju tvrtke', zaključuje Caan.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene