Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Milanović: "Ovo je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati!"

Tko bi rekao!

Iznenađuje li vas ovaj popis? 19 najskupljih tvari na svijetu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
S obzirom na cijenu po gramu ovo je 19 najskupljih tvari na svijetu.

19. Bijeli tartuf - cijena grama na svjetskom tržištu kreće se oko 5 dolara, a koristi se u pripremi jela kao što su tjestenine, rižota, mesna jela...

Pročitajte i ovo Pacijenti u čekaoni Osigurajte se Nova odluka HZZO-a: Poskupile zdravstvene usluge za dio pacijenata Zgrada - 2 čeka se stambena strategija Mladi sve teže do prve nekretnine, reporter izračunao kad i što točno mogu kupiti

18. Šafran - cijena grama na svjetskom tržištu kreće se oko 11 dolara, a osim što se koristi kao začin koristi se i u mnogim prirodnim lijekovima.

17. Iranski beluga kavijar - cijena grama ovog proizvoda namijenjenog samo sa istančana nepca i dubok džep kreće se oko 35 dolara.

16. Zlato - iako cijena fluktuira iz dana u dan, zlato se je i dalje u društvo najskupljih supstanci na svijetu po cijenu od 40 dolara za gram.

15. Rodij - plemeniti metal koji se koristi u autoindustriji pri izradi katalizatora, cijena mu se kreće oko 45 dolara po gramu.

14. Platina - osim pri izradi nakita platina se koristi i u znanstvenim istraživanjima posebno pri izradi lijekova za rak. Cijena grama iznosi oko 48 dolara.

13. Nosorogov rog - krivolovci ove životinje love isključivo zbog njihova roga koji se u određenim azijskim zemljama smatra čudotvornim pri liječenju svih bolesti, uključujući i rak. Cijena grama je 55 dolara.

FOTO Ovo bi mogao postati najskuplji predmet na svijetu

12. Crème de la Mer - sada već legendarna čudotvorna krema protiv bora može se nabaviti po cijeni od 70 dolara po gramu.

11. Heroin - ovaj droga, ukoliko je visoke kvalitete, može postići cijenu i do 110 dolara po gramu.

10. Metamfetamin - također popularna droga doseže cijenu od 120 dolara po gramu

9. Kokain - Najkvalitetniji i čisti kokain košta i do 600 dolara po gramu.

8. LSD - u kristalnom obliku LSD košta oko 3000 dolara po gramu.

7. Plutonij - kemijski element koji se koristi kao nuklearno gorivo te je izrazito visoke radioaktivnost, a gram košta oko 4000 dolara.

6. Tafeit - ovaj ljubičasti dragi kamen na tržištu može postići cijenu i do 20.000 dolara po gramu.

5. Tritij - ovaj vodikov izotop koristi se u izradi pozadinskog osvjetljenja za satove, kao i za svjetleće znakove. Cijena - 30.000 dolara za gram.

4. Dijamanti - čisti i bezbojni dosežu cijenu od 65.000dolara po gramu.

3. Painit - smatra se najrjeđim mineralom a cijena mu je 300.000 dolara za gram.

2. Kalifornij 252 - radioaktivni metalni kemijski element, koji se dobiva bombardiranjem kurija alfa-česticama. Za gram ovog elementa morali biste izdvojiti čak 27 milijuna dolara.

1. Antimaterija - predmet brojnih rasprava i teorija o smaku svijeta. Gram antimaterija procijenjen je na 100 bilijuna dolara, piše Business Insider.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene