Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Tema dana

Treba li zabraniti ispijanje alkohola na javnim površinama?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zagrebački gradonačelnik, nakon što se gradska skupština oglušila na njegovu inicijativu da se svima zabrani nošenje i pijenje alkohola na javnim mjestima, sada moli MUP - neka promjeni zakon iz 90-e i ukine mogućnost opijanja na gradskim površinama.

OSTAVITE SVOJE KOMENTARE NA TEMU DANA NA FACEBOOKU, TWITTERU i BLOG.hr-u, A NAJZANIMLJIVIJE ĆEMO PROČITATI U VIJESTIMA NOVE TV U 17 SATI.

Pročitajte i ovo Vožnja u pijanom stanju autocesta A3 Vozač sa skoro tri promila vozio u suprotnom smjeru na autocesti! Policija Uhićen je Vozio pijan pa odbio test na droge: Pokušao pobjeći policiji, a kad su ga uhvatili, krenuo je šou

Na službenim stranicama Gradske skupštine Grada Zagreba stoji da će sutra, pod rednom točkom broj 10, službeno razmotriti Prijedlog odluke o izmjeni Odluke o komunalnom radu, odnosno prijedlog gradonačelnika Milana Bandića da se na javnim površinama zabrani konzumiranje pića koji sadrže alkohol. U njoj se traži, piše na stranicama, da se prihvati amandman u kojem piše: 'Iznimno, dopušteno je konzumiranje pića koja sadrže alkohol na javnim površinama ako se koriste za pružanje ugostiteljskih usluga ili za potrebe sajmova i javnih manifestacija, temeljem odobrenja gradskog upravnog tijela nadležnog za komunalne poslove, za koje to odredi pravna osoba kojoj su te površine dane na upravljanje i korištenje'.

Tu je i stavka kojim se 'maloljetnim osobama zabranjuje konzumiranje i posjedovanje pića koja sadrže alkohol na javnim površinama'. Ipak, Prijedlog o zabrani konzumiranja alkohola na javnim mjestima, za mlade, neće na Skupštinu.

Što vi mislite, treba li zabraniti ispijanje alkohola na javnim površinama?

>> Porazni rezultati: Europljani piju najviše alkohola na svijetu!

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene