Obavijesti Video Pretražite Navigacija
12 i pol litara na godinu

Porazni rezultati: Europljani piju najviše alkohola na svijetu!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Europljani piju više alkohola od bilo koga drugoga na svijetu, konkretno, 12 i pol litara čistog alkohola na godinu.

Podaci su to novog izvješća Svjetske zdravstvene organizacije 'Alkohol u Europskoj uniji' koje je pokazalo značajne subregionalne uzorke konzumacije alkohola i njegovog utjecaja na zdravlje diljem EU.

Pročitajte i ovo Izraelski Iron Dome Prijetnje sigurnosti Šef najveće njemačke tvornice oružja upozorio: "Europa bi trebala izgraditi svoju Željeznu kupolu" Vožnja u pijanom stanju autocesta A3 Vozač sa skoro tri promila vozio u suprotnom smjeru na autocesti!

>> Rat protiv opijanja: Britanija će odrediti minimalnu cijenu alkohola

'Europska navika pijenja duplo više alkohola od ostatka svijeta ostavila je zdravstvene posljedice na one koji ga piju, ljude oko njih i društvo u cjelini', izjavila je Zsuzsana Jakab, regionalna direktorica WHO-a za Europu, piše sofiaecho.com.

Iako je prosjek pijenja alkohola u Europi daleko iznad svjetskog prosjeka, gledajući prema dijelovima Europe najveće količine alkohola piju se u srednjoistočnoj Europi - odrasla osoba ga popije 14 i pol litara na godinu, dok se u srednjezapadnoj pije 12,4 litara na godinu. 11,2 litara alkohola piju u južnoj Europi, dok se u nordijskim zemljama pije 10,4 litre.

U svom izvješću WHO predlaže da bi se problem alkohola mogao smanjiti većim porezom te ograničenjima u reklamiranju i mogućnosti kupovanja alkohola.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene