Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Tema dana

Kako biste potaknuli zapošljavanje mladih?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zbog velikog broja nezaposlenih mladih osoba na području EU, priprema se novi plan. Alarmantan je podatak da je u Španjolskoj i Grčkoj nezaposlena svaka druga osoba mlađa od 25 godina.

OSTAVITE SVOJE KOMENTARE NA FACEBOOKU I TWITTERU, A NAJZANIMLJIVIJE ĆEMO PROČITATI U VIJESTIMA NOVE TV U 17 SATI.

Više od pet i pol milijuna mladih u Europskoj uniji je nezaposleno, a očekuje se da će taj broj i dalje rasti. Stanje je teško prije svega na jugu Europe, stoga EU zahtijeva uvođenje jamstava za zapošljavanje za Europljane mlađe od 25 godina. Sa stopom nezaposlenosti među mladima od visokih 38 posto, Hrvatska se nalazi na nezavidnom trećem mjestu po nezaposlenosti mladih u Europi, odmah nakon Španjolske i Grčke.

>> EU ima plan kako zaposliti mlade

Zapošljavanje mladih olakšao bi dualni sustav obrazovanja. S jedne strane mladi ljudi usvajaju teoretsko znanje, ali već su istovremeno u kontaktu s tvrtkama. Tako mogu puno ranije steći iskustva u radnom svijetu.

Danas će povjerenik EU-a za socijalna pitanja Laszlo Andor javnosti predstaviti pojedinosti ovog plana Europske unije.

Pročitajte i ovo Munje zbrajaju se štete DHMZ izdao novo upozorenje! Apokaliptični prizori oluje u Hrvatskoj, zabilježili 107.000 munja u 24 sata Josip Dabro Pitanje diplome Rektor iz Travnika brani Dabru: "On je izabran za ministra, a ona nije i zato ga napada"

Kako biste potaknuli zapošljavanje mladih?

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene