Obavijesti Video Pretražite Navigacija
zbrajaju se štete

DHMZ izdao novo upozorenje! Apokaliptični prizori oluje u Hrvatskoj, zabilježili 107.000 munja u 24 sata

Aktualno Galerija Munje Munje Foto: Neverin/Facebook Nevrijeme u Unčanima - 6 Nevrijeme u Unčanima - 6 Foto: Dnevnik Nove TV Nevrijeme u Unčanima - 1 Nevrijeme u Unčanima - 1 Foto: Dnevnik Nove TV Nevrijeme u Unčanima - 2 Nevrijeme u Unčanima - 2 Foto: Dnevnik Nove TV +1 Nevrijeme u Unčanima - 3 Galerija 1/6 >>
Apokaliptični prizori u utorak su se mogli vidjeti u Hrvatskoj. Navodno je tijekom jučerašnjeg dana u Hrvatskoj i okolici zabilježeno više od 107 tisuća munja. DHMZ je za srijedu izdao novo upozorenje.

Snažno nevrijeme u utorak je poharalo unutrašnjost Hrvatske, a najveću štetu prouzročilo je u Osječko-baranjskoj županiji. Tamo je zaprimljeno više dojava o padu stabala na prometnice te o srušenim i nagnutim stupovima za prijenos električne energije i oštećenjima krovova, izvijestio je Županijski centar 112 Osijek.

Navodno je tijekom jučerašnjeg dana više od 107 tisuća munja zabilježeno u Hrvatskoj i bližoj okolici, piše Neverin.

I za srijedu je najavljeno nestabilno vrijeme. Bit će pretežno ili djelomice sunčano, ali i dalje nestabilno, javlja DHMZ. 

Mjestimice će biti malo kiše ili pljuskova s grmljavinom, još tijekom prijepodneva u Dalmaciji, a u drugome dijelu dana i u ostalim predjelima. U unutrašnjosti pritom lokalno mogu biti izraženi. Ujutro će mjestimice biti magle, prognoza je Državnog hidrometeorološkog zavoda za srijedu.

 

Današnja oluja na odašiljaču Borinci. Udar groma zabilježio Marin - 9A5M

Objavljuje HRT - Radio OsijekUtorak, 21. svibnja 2024.

 

Puhat će slab do umjeren jugozapadni i zapadni, ponegdje i sjeverozapadni vjetar. Najviša dnevna temperatura većinom će se kretati između 20 i 25 Celzijevih stupnjeva.

Za sve dijelove zemlje osim gospićke regije izdano je žuto upozorenje, što znači da je vrijeme potencijalno opasno.

Srušena stabla, srušeni električni stupovi...

Županijski centar 112 Osijek u utorak je izvijestio kako je bilo dosta tehničkih intervencija, srušenih stabala i električnih stupova po prometnicama, iz Aljmaša su dobili dojavu o udaru groma i požaru, a puno vatrogasaca bilo je na terenu na različitim intervencijama.

Na željezničku prugu kod mjesta Cret Bizovački palo je nekoliko stabala i električnih stupova, ali su to uklonili vatrogasci Dobrovoljnog vatrogasnog društva Bizovac.

Nogometni klub Đakovo Croatia na društvenim je mrežama izvijestio da je zbog olujnog nevremena i jakog vjetra oštećen dio krova na stadionskoj tribini.

 

 

 

 

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene