Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Akcija USKOK-a

Uhićenja diljem zemlje: Palo deset osoba, među njima i poznati poduzetnik

Aktualno Galerija Uhićenja; ilustracija - 2 Uhićenja; ilustracija - 2 Foto: DNEVNIK.hr Uhićenja; ilustracija - 3 Uhićenja; ilustracija - 3 Foto: DNEVNIK.hr Privođenje, ilustracija Privođenje, ilustracija Foto: Ranko Suvar/Cropix Uhićenja; ilustracija Uhićenja; ilustracija Foto: DNEVNIK.hr +2 Privođenje, ilustracija Galerija 1/7 >>
Policijski službenici dovršavaju kriminalističko istraživanje te na više lokacija uhićuju osumnjičenike i provode pretrage, priopćeno je iz policije. Nakon ispitivanja osumnjičenika USKOK će donijeti odluku o daljnjem postupanju.

Od ranog jutra Uskok i policija u akciji, uhićeno je deset osoba osumnjičenih za zločinačko udruženje, a povezano je, kako doznaje Dnevnik Nove TV, s proizvodnjom marihuane.

Policijski pretresi i uhićenja provodili su se u Zagrebu, ali i u Slavoniji, Dalmaciji, Bjelovarsko-bilogorskom području gdje je, doznaje Dnevnik TV uhićen i poznati poduzetnik.

U Đakovu pak, pretresi i u pogonu za proizvodnju medicinske konoplje, a ukupno je, sumnja se, riječ o najmanje 700 kilograma marihuane namijenjene ilegalnom tržištu

Pročitajte i ovo Munje zbrajaju se štete DHMZ izdao novo upozorenje! Apokaliptični prizori oluje u Hrvatskoj, zabilježili 107.000 munja u 24 sata

Uhićene se povezuje s proizvodnjom više stotina kilograma marihuane, koja se proizvodila na lokacijama na Bilogori i u Slavoniji. Marihuana se navodno uzgajala na plantažama registriranima za uzgoj legalne konoplje.

Uhićenja i provođenje hitnih dokaznih radnji rezultat su kriminalističkog istraživanja koje PNUSKOK provodi u koordinaciji s USKOK-om. Nakon ispitivanja osumnjičenika USKOK će donijeti odluku o daljnjem postupanju, o čemu će pravodobno obavijestiti javnost.

Pročitajte i ovo Goran Arbanas, forenzički psihijatar Stručnjaci govore za Dnevnik Nove TV Što se događa u Hrvatskoj? Posebno šokantan bio je početak travnja: "To je konačni čin preuzimanja kontrole"

Po dovršetku kriminalističkog istraživanja PNUSKOK - Služba Osijek podnijet će kaznenu prijavu Uredu za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta, a uhićene osobe predat će pritvorskom nadzorniku.

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.


Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.

Aktualno Dok premijer najavljuje plaće od 1600 eura, neki žive lošije nego prije pandemije: "Većina živi ispod granice ljudskog dostojanstva" Ilustracija Ilustracija Foto: Getty Images Administrativni posao Administrativni posao Foto: Dnevnik Nove TV Ugostiteljstvo Ugostiteljstvo Foto: Dnevnik Nove TV Andrej Plenković Andrej Plenković Foto: Dnevnik Nove TV Ilustracija Ilustracija Foto: Getty Images +1 Ilustracija Hrvatska Dok premijer najavljuje plaće od 1600 eura, neki žive lošije nego prije pandemije: "Većina živi ispod granice ljudskog dostojanstva" 1/7 >>

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene