Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Potpuno novi Windowsi!

Novi Windows spasit će osobna računala!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Windows 8 još nije savršeno rješenje za post-PC razdoblje, ali je na dobrom putu da to postane!

Iako nam je svima jasno da pametni telefoni i tableti ne mogu zamijeniti osobna računala, ovi uređaji uvelike su promijenili naše svakodnevne navike jer su nam omogućili surfanje u pokretu tako da u svako doba i na svakom mjestu možemo slati i provjeravati mailove, pratiti objave na Facebooku i Twitteru te obavljati brojne druge stvari koje su sve do nedavno bile rezervirane samo za osobna računala.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Project Fiona Razer priprema Windows 8 tablet namijenjen gamerima! Slika nije dostupna Windows 8 OS donio promjene Velike promjene u dizajnu prijenosnih računala!

Prilikom predstavljanja iPada Steve Jobs najavio je kako ulazimo u 'post-PC' razdoblje, a mnogi su tržišni analitičari predvidjeli da će velika potražnja za tabletima utjecati i na prodaju osobnih računala.

'Potrebno je spasiti osobna računala', napisali su na stranicama CNN-a govoreći o novim trendovima na tržištu osobnih računala i dodali: 'S Windowsima 8 u Microsoftu vjeruju da imaju magičan lijek za spas PC tržišta'.

Iako još nije poznato kada će se konačna verzija novih Windowsa pojaviti na tržištu – očekuje se da će to biti tijekom posljednjeg ovogodišnjeg kvartala, Microsoft je nedavno objavio consumer preview verziju koja je svima dostupna za download, a većina recenzija novinara i IT stručnjaka koji su je do sada testirali je pozitivna.

Windows 8 prva je verzija Microsoftova operativnog sustava prilagođena računalima i tabletima, dolazi s novim Metro sučeljem i vlastitom trgovinom aplikacija, brza je i ne troši puno resursa, a kako kaže David Goldman sa CNN-a, 'upravljanje je jednostavno kao na iPadu'.

Microsoft ne želi ubiti iPad, već spasiti PC-je

U Microsoftu se nadaju da će s Windows 8 OS-om ujediniti 'najbolje od dva svijeta' – računala i tableta jer je Metro sučelje savršeno prilagođeno za rad na tabletima, odnosno svim uređajima koji imaju ekrane osjetljive na dodir, a u isto vrijeme s njime se jednostavno može upravljati u putem tipkovnice i miša.

Korisnici kojima se takav način upravljanja ipak ne sviđa, jednostavno mogu pokrenuti Desktop aplikaciju i na taj način aktivirati 'stari' prikaz početnog ekrana kakav imamo danas na Windowsima 7 i starijim verzijama.

U CNN-u kažu kako, usprkos svim pohvalama, Windows 8 još nije savršeno rješenje, ali je na dobrom putu da to postane te dodaju da njegov cilj nije 'ubiti iPad', već – spasiti PC-je!

Kada se Windows 8 pojavi na tržištu, možemo očekivati i velik broj tableta i računala koji će raditi na njemu, a trenutno najviše pažnje plijene Lenovova Yoga te toliko spominjani Nokijin Windows 8 tablet. Da možete birati, što bi odabrali – novi iPad ili neki od (nadolazećih) Windows 8 tableta?
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene