Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Još malo pa i u krevet...

VIDEO Testiraju robotsku letjelicu koja vam može ući u spavaću sobu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ako ste mislili da ste vidjeli sve što se može vidjeti od robotskih letjelica, varate se. napravljena je jedna koja vam bez problema može uletjeti kroz prozor snimiti situaciju i otići.

CyPhy Works otkrio je ovog tjedna dizajn dvije nove robotske mini letjelice, a jedna je pobudila interes. Radi se o svojevrsnoj 'mlaznoj' letjelici, koja je kabelom spojena na izvor energije i koja bez problema može ući u bilo koji objekt putem otvorenih vrata ili prozora.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Istraga u tijeku Bespilotna letjelica srušila se u Kosovskoj Mitrovici, KFOR potvrdio da je to njihov dron: "Zbog kvara sletjela u vrt obiteljske kuće" Ivica Mandić - 2 ZA DNEVNIK NOVE TV Vojni analitičar o dronu i oprečnim informacijama: "Još nije vještačena cijela letjelica. Moguće je i da bomba jednostavno ne eksplodira"

>> Iran: Srušili smo američku bespilotnu letjelicu!

Iako je žicom povezana s izvorom napajanja, to ne umanjuje manevarske sposobnosti letjelice. Isto tako, ukoliko bi kabel bio presječen, ona bi sigurno mogla prizemljiti sama od sebe, jer ima ugrađenu bateriju, upravo za takve slučajeve, prenosi popsci.com.

CyPhy Works letjelicu je nazvao EASE (Extreme Access System for Entry) i ona trenutno porlazi opsežna testiranja u Fort Benningu u Georgiji, na poligonu koji simulira urbanu sredinu. Pogledajte dio tog testiranja u priloženom videu.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene