Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Povratak ovisnosti!

Vraća se 'igra koja kida živce'!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Kreator Flappy Birda najavio je da će u kolovozu predstaviti nastavak ove igre koja će biti 'manje ovisna', a imat će o opciju multiplayera.

Početkom ove godine gotovo nitko nije čuo za Donga Nguyena, developera mobilnih igara iz Vijetnama, no danas je ovaj mladić, zahvaljujući samo jednoj igri postao milijunaš, a na Twitteru ga prati više od 160 tisuća korisnika. On je u mjesec dana uspio ostvariti ono o čemu većina developera sanja – napraviti aplikaciju, odnosno igru koja će pokoriti mobilno tržište i koja će mu donijeti veliki novac.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Tvornica novca! 'Marketinški genijalac': Kreator Flappy Birda POVEĆAO zaradu nakon povlačenja igre! Slika nije dostupna Fenomen o kojem se priča Istina o Flappy Birdu: Slava i pad u 28 dana

(Ne)očekivani preokret: Vraća se 'igra koja kida živce'?

Njegova igra Flappy Birds zaludila je desetke milijuna korisnika diljem svijeta koji su se svakodnevno satima mučili pokušavajući ostvariti što bolji rezultat u ovoj 'jednostavnoj, iznimno ovisnoj i frustrirajućoj igri'. Neki mediji čak tvrde da je od Flappyja (odnosno od reklama koje se prikazuju unutar igre, jer sama je igra besplatna) zarađivao i 50 tisuća dolara dnevno te su se mnogi šokirali kada je u veljači najavio povlačenje igre iz trgovina aplikacija.

Tada je rekao da su korisnici postali previše ovisni o Flappy Birdu, a da niti njemu ne odgovara velika slava i popularnost koju je stekao u kratko vrijeme – iako su mnogi njegov potez proglasili suludim jer se na ovaj način odriče velike zarade, Dong je i dalje zarađivao veliki novac jer su se reklame i dalje prikazivale milijunima korisnika koji su ovu igru imali instaliranu i koji su je svakodnevno igrali.

No, samo mjesec dana nakon toga novinarima je priznao kako razmišljao o vraćanju Flappy Birda, a kako prenose na Forbesu, on je ovog tjedna u jednom intervjuu i službeno objavio da radi na nastavku Flappyja.

‘Ova mi je igra uništila život’: Jeste li se i vi navukli na Flappy Bird?

Nova verzija ove igre trebala bi biti 'manje ovisna', a imat će i opciju multiplayera, odnosno više ljudi moći će se međusobno natjecati i igrati Flappy Bird jedni protiv drugih.

Iako neki novinari vjeruju kako je njegova igra već dosadila korisnicima te da niti brojni klonovi koji se svakodnevno pojavljuju više ne privlače ljubitelje mobilnih igara, sigurno je da će veliki broj ljubitelja ove igre skinuti i nastavak Flappy Birda i, ako se igra pokaže uspješnom, ponovno donijeti veliku zaradu Dongu Nguyenu.  

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene