Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Još veći, brži i moćniji!

STIŽE NASLJEDNIK jednog od najboljih pametnih telefona

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
HTC-ov smartphone One po mnogima je najbolji pametni telefon na tržištu, a ova kompanija sada priprema njegovog nasljednika

Trenutno mobilnim tržištem dominiraju dvije kompanije – Samsung koji prodaje najviše mobilnih i pametnih telefona te Apple koji drži veliki udio na globalnom tržištu sa svojim iPhoneom. Tijekom protekle tri godine upravo su uređaji ove dvije kompanije smatrani najkvalitetnijim pametnim telefonima te je 2011. godine GSMA organizacija proglasila iPhone 4 najboljim pametnim telefonom, dok je sljedeće dvije godine ta nagrada pripala Samsungovim modelima iz Galaxy serije – S2 i S3.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Još malo! Investitori uzbuđeni: Sprema se nešto VELIKO! Slika nije dostupna 5 inčni Full HD ekran Samsung Galaxy S4: Još bolji, veći i brži!

HTC One: Je li ovo najbolji pametni telefon na tržištu?

Iako su Apple i Samsung i ove godine predstavili dva napredna telefona koji će ponovo biti kandidati za nagradu za najbolji smartphone, sada je konkurencija ovim modelima puno veća te su HTC, Sony, Nokia, LG i druge kompanije predstavili svoje napredne modele koji performansama mogu konkurirati novom iPhoneu i Galaxyju S4. Dio novinara smatra da bi nagradu za najbolji smartphone u 2013. godini mogao dobiti HTC koji je u veljači ove godine predstavio model One, uređaj koji ima Full HD ekran dijagonale 4,7 inča i koji radi na Googleovom Androidu.

Nakon ovog telefona HTC je predstavio njegovu manju i jeftiniju verziju (One mini) te phablet (One Max) koji ima dijagonalu ekrana od čak 5,9 inča, a tijekom proteklih nekoliko dana na mreži su se pojavile brojne glasine kako ova kompanija sada priprema i nasljednika modela One (kodno ime ovog modela je M8) koji bi trebao biti veći, snažniji i bolji u odnosu na svog prethodnika.

Ove je informacije objavio jedan od najpoznatijih insidera na mobilnom tržištu (osoba koja se na Twitteru krije pod imenom @evleaks) i čija su se predviđanja do sada pokazala točnima, a na nekim su portalima (Androidsas.com) objavljene i fotografije ovog telefona. Prema tim podacima nasljednik modela One imat će ekran dijagonale 5 inča Full HD rezolucije (ekran iste dijagonale i rezolucije ima i Galaxy S4), radit će na snažnijem procesoru – očekuje se četverojezgreni Snapdragon 800 te posljednja verzija Androida, 4.4 KitKat.

HTC First – prvi 'Facebook telefon'

Detalji oko kamere nisu objavljeni, no možemo očekivati Ultrapixel kameru čiji senzor ima manji broj piksela u odnosu na konkurentske modele (4MP), no ti su pikseli veći tako da, kako su napomenuli u HTC-u, omogućuju snimanje kvalitetnijih fotografija, pogotovo u uvjetima slabije vidljivosti.

Također, još nije poznato kada bi HTC mogao predstaviti ovaj telefon – postoji mogućnost da će to biti prije kraja ove godine, no veća je vjerojatnost da će to biti na jednom od velikih sajmova početkom godine, CES u Las Vegasu ili Mobile World Congress u Barceloni.

Koji je po vama najbolji telefon ove godine? HTC One, Sonyjeva Xperia Z/Z1, novi Galaxy, iPhone 5S ili imate nekog drugog favorita? 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene