Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Stroža pravila

Yahoo trenira strogoću: Radite iz ureda ili dajte otkaz!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Marrisa Mayer smatra da rad od kuće ne utječe dobro na produktivnost zaposlenika pa je odlučila da od lipnja svi zaposlenici Yahooa moraju raditi u uredima.

Marrisa Mayer prije nekoliko dana šokirala je dio zaposlenika Yahooa kada im je, putem poruke koju je poslala šefica kadrovske službe u kompaniji Jackie Reses, poručila – radite iz ureda ili dajte otkaz. Kako bi Yahoo postao najbolja kompanija, iznimno je bitna komunikacija i kolaboracija zaposlenika, što je moguće samo ako se svi nalaze u uredima jer se neke najvažnije odluke donose u razgovorima na hodnicima i na kavama, dok se radom od kuće 'žrtvuju brzina i kvaliteta', smatra Mayer.

Pročitajte i ovo Rad trgovina i šoping-centara planirajte kupovinu Pogledajte koje su trgovine i šoping-centri otvoreni ove nedjelje Ilustracija 24. ožujka Pogledajte koje su trgovine otvorene ovu nedjelju

Mayer nastavlja s promjenama u Yahoou!

Zaposlenici Yahooa više neće moći raditi od kuće

Zbog toga će od lipnja ove godine svi zaposlenici Yahooa morati dolaziti u urede kompanije i više neće smjeti raditi od kuće, a oni koji se ne slažu s tom odlukom, prenose na Business Insideru – trebali bi dati otkaz. Vijest o zabrani rada od kuće u Yahoou brzo se proširila Twitterom te su mnogi korisnici ove društvene mreži kritizirali Mayer i njenu odluku. Matthew Panzarino s poznate internetske strane The Next Web napisao je kako veliki dio njihovih zaposlenika radi izvan ureda te se većina njih nikad nije niti upoznala, što nije utjecalo na kvalitetu rada.

Pohvala Marissi Mayer

No, na Business Insideru prenose izjave 'neimenovanog izvora upoznatog sa situacijom' koji je pohvalio ovu odluku Mayer koja je svjesna da će zbog zabrane rada od kuće dio zaposlenika dati otkaz, što je dobra stvar za kompaniju jer će na taj način smanjiti troškove i riješiti se dijela zaposlenika koji ionako nisu bili dovoljno produktivni.

Nove pohvale za Mayer: Evo zašto je ona savršen izbor za Yahoo!

Isti izvor napominje da je Mayer do sada donijela vrlo teške odluke – i njeni prethodnici bili su svjesni da moraju donijeti takve odluke, ali ih nikad nisu donijeli te se ona s dosadašnjim potezima dokazala kao pravi lider, šefica koja je pokazala da ima hrabrosti riješiti probleme s kojima se nitko drugi nije htio baviti i donijeti odluke zbog kojih bi Yahoo u budućnosti ponovno mogao postati jedna od najvećih IT kompanija.  

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene