Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Rastu dionice

Mayer nastavlja s promjenama u Yahoou!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Mayer je odlučila smanjiti broj mobilnih aplikacija Yahooa te se umjesto na kvantitetu, orijentirati na kvalitetu

Nakon što je preuzela mjesto izvršne direktorice Yahooa, Marissa Mayer započela je s promjenama u kompaniji za koju želi da se prilagodi tržištu na kojem sve veću važnost imaju mobilni uređaji i aplikacije.

Umjesto na kvantitetu kao do sada, ona se želi fokusirati na kvalitetu mobilnih usluga i aplikacija koje ova kompanija pruža te namjerava ukinuti veliki broj trenutno dostupnih aplikacija.

Nove pohvale za Mayer: Evo zašto je ona savršen izbor za Yahoo!

Yahoo je proteklih godina u ponudi imao oko 75 različitih programa, a Mayer sada broj mobilnih aplikacija želi reducirati na samo 12 do 15, s tim da će dio opcija i elemenata iz dosadašnjih aplikacija povezati i predstaviti unutar manjeg broja aplikacija.

Trenutno korisnici moraju skinuti veliki broj individualnih aplikacija, a u budućnosti će sve najvažnije opcije imati dostupne unutar samo nekoliko aplikacija, a ova će integracija Yahooovih usluga ‘oduševiti i inspirirati’ njihove korisnike. Iako Mayer nije spomenula na koje se mobilne aplikacije namjeravaju fokusirati, na Huffington Postu kažu da će to biti financije, sport, e-mail, vremenska prognoza, zabava, vijesti i video.

Mayer trenutno zapošljava inženjere koji će Yahoou u budućnosti pomoći u razvoju ovih naprednih mobilnih aplikacija pa je tako Yahoo ovog tjedna preuzeo kompaniju Alike koja je razvila aplikaciju za pretragu lokalnih restorana i klubova – ovo je već četvrta Yahooova akvizicija od kada je Mayer preuzela Yahoo.

‘Bog, obitelj i Yahoo!'

Da investitori misle da ona radi dobar posao možemo vidjeti i prema kretanju cijene dionice ove kompanije koja je od njenog preuzimanja kompanije, ukupno porasla čak 36 posto. 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene