Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Marissa razumije internet'

Nove pohvale za Mayer: Evo zašto je ona savršen izbor za Yahoo!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Yahoo je u posljednjih pet godina promijenio pet izvršnih direktora, a s Marissom Mayer napokon su dobili idealnu osobu koja može uspješno voditi kompaniju

S Marissom Mayer Yahoo je dobio idealnu osobu koja može voditi kompaniju i vratiti joj dio stare slave, rekao je u intervjuu s Hunterom Walkom David Shen, jedan od prvih zaposlenika Yahooa i investitor koji je dizajnirao prvi logo ove kompanije.

Dijelove ovog intervjua objavili su na Business Insideru na kojem kažu da je Yahoo proteklih godina često mijenjao izvršne direktore te je Mayer peta izvršna direktorica ove kompanije u posljednjih pet godina, ali dosadašnji direktori, iako su imali puno iskustva i znanja u upravljanju tvrtkama, 'nisu shvaćali internet'.

‘Bog, obitelj i Yahoo!'

Shen smatra da Yahoou treba osoba koja u potpunosti razumije internet, koja je rođena i odrasla s internetom te jedino takva osoba može uspješno i učinkovito voditi Yahoo, a upravo Marissa Mayer ima te potrebne karakteristike.

Da je na njeno mjesto došla osoba koja nema njeno iskustvo, ona bi imala puno problema u vođenju kompanije zbog 'nedostatka intuitivnog razumijevanja' ove industrije koja brzo napreduje i stalno se mijenja.

Čim je postala izvršna direktorica kompanije Mayer je počela s prijeko potrebnim promjenama – podijelila je zaposlenicima telefone (imali su mogućnost izbora između iPhonea i Androida), svojim primjerom pokazala im je da moraju više raditi, a najavila je i fokusiranje na mobilno tržište te, nakon jedne akvizicije, sada cilja preuzimanje kompanije koju vodi 17-godišnji genijalac.

Nož u leđa: Marissa Mayer dala otkaz pola sata prije odlaska u Yahoo!

Osim zaposlenika Yahooa, potezima Mayer vjeruju i analitičari i investitori koji će sljedeće godine očekivati nastavak promjena i napretka kompanije za koju je rekla da želi da u budućnosti konkurira najvećima poput Applea i Googlea.  

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene