Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Oštećena kapsula

Sojuz nakon jednomjesečnih problema krenuo prema ISS-u

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ruska svemirska letjelica Sojuz lansirana je prema međunarodnoj svemirskoj stanici nakon skoro jednomjesečne odgode zbog tehničkih problema.

S kozmodroma u Bajkonuru u Kazahstanu prema ISS-u su poletjeli Amerikanac Joseph Acaba i Rusi Genadij Padalka i Sergej Revin. Let je odgađan od 30. ožujka kako bi ruska tvrtka RKK Energija mogla pripremiti novu svemirsku kapsulu Sojuza nakon što je predhodna bila oštećena pri testiranju.

Pročitajte i ovo ISS (Foto: AFP) Ključni partneri Inače suparnici, ali... Postoji područje u kojem Rusi i Amerikanci surađuju već 20 godina Slika nije dostupna Doletjeli odnekud Misterij na Međunarodnoj svemirskoj postaji: Astronauti proučavaju organizme koji su možda izvanzemaljski

>> Posada s ISS-a vratila se na Zemlju

Na ISS-u se već nalaze tri astronauta: Don Pettit iz NASA-e, Rus Oleg Kononenko i Andre Kuipers kojeg je poslala Europska svemirska agencija. Od 'umirovljenja' američkih raketoplana 2011. SAD je ovisna o Rusiji za dopremu ljudi i materijala na ISS, što košta Washington oko 60 milijuna dolara po astronautu. (Hina)

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene