Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Stiže 14. ožujka!

Pogledajte inovacije koje će donijeti Galaxy S4!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Umjesto da dodirima prsta po ekranu pomičete stranice, zahvaljujući opciji 'Eye Scroll', Samsungov Galaxy S4 to će raditi umjesto vas

Ekipa iz Samsunga odlično je tempirala predstavljanje novog modela iz Galaxy S serije – prošlog je tjedna Galaxy S3 na Mobile World Congressu proglašen najboljim pametnim telefonom u 2012. godini, a već 14. ožujka ova će kompanija predstaviti njegovog nasljednika. Iako osim datuma predstavljanja neke dodatne informacije o ovom uređaju (objavljen je samo jedan teaser video) nisu poznate, do sada su se na mreži pojavile brojne glasine oko potencijalnih opcija novog Galaxyja, a posljednja takva glasina koja je objavljena na internetskim stranicama New York Timesa kaže da će 'S4 pratiti naš pogled'.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Telefon godine? Samsung predstavlja Galaxy S5! Slika nije dostupna 5 inčni Full HD ekran Samsung Galaxy S4: Još bolji, veći i brži!

 Ovo je najbolji pametni telefon u 2012. godini!

Novinari NYT-a ove su informacije dobili od neimenovanog izvora iz Samsunga koji im je rekao da će S4 zahvaljujući tehnologiji koja će pratiti oči korisnika sam pomicati stranice koje korisnici čitaju – tako kada dođete do kraja stranice nećete morati prstom pomicati stranicu kako bi se otvorio novi paragraf teksta, već će to raditi sam telefon čiji će softver putem prednje kamere 'prepoznati' da je vaš pogled na dnu ekrana te će sam otvoriti novu stranicu.

Čini se da će Samsung u novom Galaxyju puno pažnje posvetiti softveru (većina posljednjih modela pametnih telefona ionako ima sličan hardver – četverojezgreni procesori, veliki Full HD ekrani, napredne kamere…), a jedna od softverskih inovacija trebala bi biti i praćenje pogleda korisnika.

Inače, Samsung je još u siječnju ove godine prijavio patent nazvan 'Eye Scroll' koji je opisan kao aplikacija koja će pratiti pogled korisnika mobilnih uređaja i na temelju toga pomicati sadržaj na ekranu, a osim njega prijavili su još i 'Eye Pause' patent o kojem trenutno nema nikakvih informacija.

 Samsung Galaxy S4: Još bolji, veći i brži!

Što se hardvera tiče, većina dosadašnjih glasina kaže da će Galaxy S4 raditi na četverojezgrenom procesoru (iako neki vjeruju da bi to mogao biti i osmojezgreni procesor), imat će ekran dijagonale pet inča rezolucije 1920x1080 piksela, naprednu 13MP kameru i podršku za LTE.

S obzirom da su na New York Timesu objavili kako će na novom Galaxyju 'softverske opcije nadjačati hardver', za očekivati je da Samsung priprema i još neke zanimljivije aplikacije za upravljanje telefonom, a točne informacije saznat ćemo već sljedeći četvrtak kada će ova kompanija i službeno predstaviti Galaxy S4.  

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene