Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Sada je i službeno

Ovo je najbolji pametni telefon u 2012. godini!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Samsungov Galaxy S3 osvojio je nagradu za najbolji pametni telefon, a Samsung je proglašen najboljom mobilnom kompanijom

Na mobilnom sajmu koji se ovog tjedna održava u Barceloni organizacija GSM Association dodijelila je Global Mobile Awards nagrade za najbolje mobilne uređaje, proizvođače i aplikacije u 2012. godini. Najviše razloga za zadovoljstvo s izborom imaju u Samsungu koji je dobio nekoliko nagrada, među inima za najboljeg mobilnog proizvođača i najbolji pametni telefon.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Novi telefoni i tableti Počinje najveći mobilni sajam na svijetu! Slika nije dostupna Vladar mobilnog tržišta Samsung prodao sto milijuna pametnih telefona iz Galaxy S serije!

A najbolji mobitel u Hrvatskoj 2012. godine je...

Tako je, kako su mnogi i očekivali, najboljim smartphoneom proglašen njihov Galaxy S3 (ostali nominirani uređaji bili su Appleov iPhone 5, HTC-ov Droid DNA/Butterfly/DLX, Nokijina Lumia 920 i Samsungov Galaxy Note 2), a titulu najboljeg telefona naslijedio je od svog prethodnika jer je najboljim telefonom u 2011. godini proglašen model Galaxy S2.

Samsung je Galaxy S3 predstavio prošle godine u svibnju – ovaj telefon ima veliki 4,8 inčni ekran rezolucije 1280x720 piksela, 8MP kameru te radi na četverojezgrenom procesoru i Googleovom Androidu.

Nagradu za najbolji tablet dobili su Asus i Google za njihov model Nexus 7 koji je korisnike najviše privukao naprednim opcijama i cijenom od 199 dolara, dok je nagradu za klasičan mobilni telefon dobila Nokia za model Asha 305 za kojeg na GSM Areni kažu da donosi solidne opcije i mogućnost korištenja dvije SIM kartice po iznimno atraktivnoj cijeni.

Od ostalih zanimljivih dodijeljenih nagrada treba spomenuti da je jednu dobio i Facebook – za najbolju aplikaciju namijenjenu mobilnim korisnicima, nagradu za najbolju aplikaciju namijenjenu poslovnim korisnicima osvojio je Evernote, dok je nagrada za ukupno najbolju mobilnu aplikaciju pripala navigacijskoj aplikaciji Waze.

Nakon što je Samsung osvojio nagrade za najbolje pametne telefone u 2011. i 2012. godini, u ovoj bi godini trebao imati najjaču konkurenciju do sada jer u 2013. očekujemo predstavljanje brojnih naprednih modela smartphonea koji će konkurirati za sam vrh. Sony je već predstavio svoj model Xperia Z, BlackBerry je predstavio svoje adute, a prije početka mobilnog kongresa i HTC je predstavio model One koji po opcijama spada u sam vrh mobilne ponude.

Samsung prodao sto milijuna pametnih telefona iz Galaxy S serije!

Tijekom sljedećih mjeseci i druge će kompanije predstaviti svoje top modele – prvi bi to trebao napraviti upravo Samsung koji je za 14. ožujka najavio konferenciju na kojoj će predstaviti Galaxy S4, zatim čekamo novi Appleov model iPhonea (puno je glasina oko toga što možemo očekivati, možda čak i model s 4,8 inčnim ekranom), a glasine kažu da Google i Nokia pripremaju neke revolucionarne uređaje s kojima će napasti Apple i Samsung.

Što vi mislite o izboru za najbolji telefon – je li Galaxy S3 zasluženo osvojio nagradu za najbolji telefon ili mislite da je ta nagrada trebala pripasti nekoj drugoj kompaniji, odnosno drugom modelu? 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene