Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Zajedno operirali

Policajac se 'sprijateljio' s članovima bande na Fejsu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Policajac s lažnim profilom sprijateljio se s članovima bande na društvenoj mreži te je s kolegama pratio njihove razgovore u kojima su najavljivali nove akcije i raspravljali što će s ukradenim novcem

Do sada smo mogli čitati o svakakvim 'pametnjakovićima' na Facebooku – od mladića koji je krao gorivo iz policijskog automobila i tu sliku stavio na Facebook pa do Kolumbijca koji je opljačkao internetski kafić nakon što je u njemu pregledavao svoj Facebook profil i zaboravio se odjaviti.

Pročitajte i ovo Ilustracija Očevid u tijeku Teška prometna nesreća na jugu Hrvatske: Sedam osoba ozlijeđeno u sudaru Napad na svećenika u Sydneyju Istraga u tijeku Izbo biskupa zbog vjerskog ekstremizma, premijer hitno okuplja sigurnosne službe: "Mogu biti sretni što su živi..."

Novi slučaj takvog glupog korištenja društvenih mreža koji spada u kategoriju 'vjerovali ili ne' zabilježen je ovog mjeseca u New Yorku i rezultirao je s čak 14 uhićenja članova jedne bande iz Brooklyna.

Brower Boys Gang banda (mladići od 15 do 19 godina) oko godinu dana 'harala' je Brooklynom – većinom su pljačkali po kućama, ali s vremenom su postali sve opasniji te su osumnjičeni za oružane napade i seksualno iskorištavanje jedne 22-godišnje djevojke.

Na Facebooku objavila fotografiju velike količine novca pa je 'posjetili' pljačkaši

Policija dugo vremena nije mogla pronaći i uhititi članove bande, a slučaj su na kraju riješili zahvaljujući Facebooku i domišljatom policajcu koji se s nekim članovima bande sprijateljio na ovoj društvenoj mreži.

Michael Rodrigues na Facebook se prijavio s lažnim imenom te je članovima bande poslao zahtjeve za prijateljstvom na Facebooku koje su neki i prihvatili pa je, zajedno s kolegama, mogao pratiti sve o čemu članovi bande pričaju. Rodrigues je za NY Post rekao da su članovi bande na Facebooku najavljivali nove akcije, a čak su se i svađali oko toga tko će od njih dobiti ukradeni novac i laptop.

U NY Postu kažu da neki članovi bande nisu mogli odoljeti brzoj slavi koju donose društveni mediji pa je tako 18-godišnjak poznat kao 'Pretty Boy Sleepy' objavljivao fotografije s oružjem. S obzirom da su pratili njihovu komunikaciju na Facebooku, policajci su uvijek bili korak ispred njih te su, kada su skupili dokaze, uhitili 14 članova Brower Boys Ganga. 

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene