Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Borba s Appleom

Stiže Samsungova VELIKA 'mobilna zvijer'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Prije nego Apple predstavi svoj prvi phablet, Samsung će predstaviti novi model iz Note serije, hibrid s ekranom dijagonale 5,7 inča

Samsung je za početak rujna najavio Unpacked konferenciju (održat će se u Berlinu, New Yorku i Pekingu) na kojoj će predstaviti novu generaciju phableta iz Note serije. Prvi model Galaxy Notea Samsung je predstavio 2011. godine i time otvorio jedno potpuno novo tržište hibridnih uređaja između pametnih telefona i tableta koji su namijenjeni korisnicima koji ne žele kupovati dva mobilna uređaja, već samo jedan koji je dovoljno kompaktan da se nosi u džepu, ali koji ima veliki ekran koji može zamijeniti tablete.

Mnogi su stručnjaci na početku biti skeptični oko uspjeha Samsungovih Note phableta, no velika navala korisnika i odlična prodaja pokazali su da milijuni korisnika žele ovakve hibridne uređaje. S godinama je dijagonala ekrana modela iz Note serije rasla, a Galaxy Note 4 trebao bi imati ekran dijagonale čak 5,7 inča.

Mobilni ratovi: Samsung već priprema konkurenta iPhoneu 6!

Prema informacijama koje su objavili na GSM Areni, rezolucija ovog ekrana iznosit će 1,440x2,560 piksela, imat će kameru rezolucije 15,8 MP, 4GB RAM-a i radit će na Samsungovom Exynos 5433 Octa procesoru, odnosno Snapdragonu 805 (ovisno o tržištu na kojem se prodaje). Novi Note imat će 16GB prostora za pohranu podataka (bit će dostupan i model kapaciteta 64GB), koji će se moći proširiti microSD memorijskim karticama.

Također, ljubitelji Samsunga mogu očekivati i da će ovaj model, baš kao i nedavno predstavljen Galaxy Alpha, imati metalno kućište, a službenu potvrdu ovih informacija iz Samsunga očekujemo početkom rujna. Od ove godine Samsung bi na tržištu phableta trebao dobiti i novog (i najopasnijeg) konkurenta jer bi Apple najranije u rujnu mogao predstaviti svoj prvi phablet s dijagonalom ekrana od 5,5 inča. 

Više informacija pročitajte na portalu Zimo.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene