Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Velike najave

Samsung i LG najavili nove pametne satove – stiže i iWatch!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ljubitelji pametnih satova polako dolaze na svoje – Samsung i LG najavili su nove modele, a pojavile su se i glasine da toliko spominjani iWatch stiže 9. rujna

Nema kraja glasinama oko novih uređaja koje će Apple uskoro predstaviti pa je jučer objavljeno kako će ova kompanija na konferenciji 9. rujna, osim dva nova modela pametnih telefona, predstaviti i 'nosivi uređaj'. Mediji nagađaju kako je riječ o toliko spominjanom iWatchu, iako postoji mogućnost da to neće biti klasičan pametni sat, već narukvica poput Samsungovog Gear Fita koja bi se povezala s iPhoneom te bi se na njoj prikazivale informacije s telefona i slično.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Stižu iPhone 6 i iWatch Kakvu senzaciju Apple priprema u utorak? Slika nije dostupna Još malo! Investitori uzbuđeni: Sprema se nešto VELIKO!

No, dok oko Appleovih uređaja i dalje moramo čitati glasine i nagađati što će predstaviti, Samsung i LG jučer su službeno najavili svoje nove proizvode – pametne satove Gear S, odnosno G Watch R.

Samsungov Gear S dolazi sa zakrivljenim AMOLED ekranom dijagonale 2 inča te ne radi na Androidu, već na operativnom sustavu Tizen.

Dolazi vrijeme pametnih satova: Evo kako će iWatch osvojiti tržište!

Ima podršku za Bluetooth, WiFi i 3G, radi na 1GHz dvojezgrenom procesoru te je opremljen brojnim senzorima poput barometra, kompasa, GPS-a, mjeračem pulsa itd. Šef mobilne divizije južnokorejske kompanije JK Shin rekao je kako Gear S 'redefinira ideju pametnih nosivih uređaja i kulturu mobilne komunikacije' te je napomenuo da ovaj uređaj na tržištu možemo očekivati u listopadu. Ova kompanija navodno trenutno razvija još nekoliko pametnih uređaja poput konkurenta Googleovim naočalama, ali i još jedan smartwatch. Svoj novi pametni sat, manje od šest mjeseci nakon predstavljanja G Watcha, predstavio je i LG.

Okrugli G Watch R ima okvir od nehrđajućeg čelika i kožni remen te na Cnetu kažu da je riječ o odlično dizajniranom i sofisticiranom uređaju. Njegov je ekran manji od Samsungovog (dijagonala od 1,3 inča), rezolucija iznosi 320x320 piksela, a sat radi na 1,2Ghz Snapdragon 400 procesoru i ima bateriju kapaciteta 410mAh.

Pokreće ga Googleov Android Wear operativni sustav i moći će se koristiti s mobilnim uređajima na kojima je instalirana verzija Androida 4,3 Jelly Bean i novijima. G Watch R dolazi i s paketom LG-jevih aplikacija LG Health koje, među inim, omogućuju praćenje otkucaja srca korisnika ovog sata, ima 4GB interne memorije te je otporan na vodu i prašinu.

Više detalja o ovom zanimljivom uređaju LG će predstaviti na nadolazećem IFA sajmu koji se održava u Berlinu.  

Više informacija pročitajte na portalu Zimo.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene