Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Stiže sljedeće godine

Apple priprema 'misteriozni proizvod'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Mrežom se ponovno šire glasine oko misterioznog Appleovog proizvoda koji neće biti pametni sat niti toliko spominjani televizor.

Komentirajući trenutnu situaciju Applea na tržištu, sve veći broj investitora i tržišnih analitičara upozorava kako bi ova kompanija trebala ubrzati s inovacijama. Nakon što su osvojili tržište s iPodom, iPhoneom i iPadom te na krilima ovih uređaja zabilježili veliki porast cijene dionice, Appleu su ponovno potrebne inovacije i novi proizvodi koji bi trebali osigurati daljnji (veliki) rast kompanije, odnosno povećati zaradu dioničara. Tijekom posljednjih godinu-dvije puno se priča o dva takva nova i inovativna Appleova proizvoda – pametnom satu iWatch i televizoru iTV koji bi, vjeruju neki analitičari, mogao u potpunosti promijeniti TV tržište.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Prijenosno računalo MacBook Air najnoviji je izum Applea

iPhone će imati veliki zakrivljeni ekran?

Iako su mnogi očekivali da će Tim Cook već ove godine predstaviti iWatch i iTV, iz Applea još nisu niti spomenuli ove proizvode, a posljednje glasine kažu da je lansiranje pametnog televizora odgođeno najmanje za 2015. godinu. Također, pitanje je u kakvoj je fazi razvoj njihovog pametnog sata, ali umjesto ovih uređaja čini se da Apple za početak sljedeće godine priprema jedan novi i, kako su ga nazvali na Business Insiderumisteriozni proizvod.

Dio analitičara vjeruje da bi to mogao biti veliki iPad, odnosno iPad Pro koji bi trebao imati ekran dijagonale čak 12,9 inča. No, s obzirom na sve veću popularnost manjih tableta, takav bi se ekran mogao, umjesto u velikim tabletima, koristiti u novim modelima prijenosnih računala te analitičar Ming-Chi Kuo vjeruje da bi Appleov novi model laptopa mogao promijeniti tržište prijenosnih računala na sličan način na koji je to ova kompanija već napravila s MacBook Airom. Treća opcija, naglašavaju novinari Business Insidera, jest da bi to mogao biti hibrid, uređaj koji bi korisnicima trebao donijeti najbolje od tableta i prijenosnika.

Kako je iPhone U POTPUNOSTI promijenio mobilnu industriju

Zanimljivo je da je Tim Cook nedavno napao konkurentske kompanije upravo zbog takvih hibrida između prijenosnika i tableta te je rekao da pokušavaju od računala napraviti tablete, a od tableta računala. Ipak, treba napomenuti da je, nedugo nakon predstavljanja originalnog iPada, Steve Jobs govorio kako je dijagonala od 9,7 inča najidealnija za pregledavanje sadržaja, dok su tableti s ekranima od sedam inča premali.

Dvije godine nakon toga Apple je predstavio svoj prvi model s ekranom dijagonale 7,9 inča, a nedavno su predstavili i njegovog nasljednika s ekranom retina rezolucije tako da se ne bi trebali začuditi ako u budućnosti ova kompanija predstavi hibridni uređaj između tableta i prijenosnika, usprkos ranijem kritiziranju takvih hibrida. 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene